facebook

Коронавірус уб’є щонайменше 15 мільйонів осіб

За найбільш оптимістичного сценарію від нового коронавірусу загинуть 15 мільйонів осіб, а світовий ВВП втратить 2,4 трлн доларів.

Такий прогноз навів із посиланням на результати досліджень австралійських учених Business Insider.

Так, дослідники з Австралійського національного університету змоделювали сім сценаріїв впливу епідемії COVID-19 на світову економіку.

Чотири з них стосуються впливу поширення COVID-19 за межами Китаю. У сьомому розглядається глобальний варіант, за якого помірна пандемія відбувається щороку протягом невизначеного періоду часу.



“Але навіть у моделі низької серйозності (або в найкращому сценарії з семи, які, як зазначається в документі, не були остаточними) дослідники AНУ оцінюють втрату глобального ВВП в розмірі 2,4 трлн доларів США, з передбачуваним числом загиблих у 15 млн осіб. Вони змоделювали свої оцінки за прикладом пандемії грипу в Гонконзі, коли в 1968-1969 роках загинуло майже 1 млн осіб”, – сказано в статті.

У більш небезпечній моделі, яку розробили на основі пандемії іспанського грипу, внаслідок якої в період з 1918 до 1920 року в світі померло приблизно 17-50 млн осіб, глобальні втрати ВВП можуть сягати 9 трлн доларів США. За цією схемою кількість загиблих перевищує 68 мільйонів.

“Наші сценарії показують, що навіть обмежений спалах може в короткотерміновій перспективі мати значний вплив на світову економіку”, – пояснив професор економіки АНУ Ворік Маккіббін.

Він підкреслив, що навіть у найкращому разі впливу низького ступеня тяжкості економічні наслідки будуть величезними, і країнам необхідно працювати разом, щоб максимально обмежити потенційний збиток.

Читайте також:  Концерт століття: легендарні Rolling Stones дали історичний виступ на Кубі

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.