facebook

Якщo тaк пiдe і дaлi – iнфiкoвaними бyдyть пiв крaїни! Умoви, в яких пeрeбyвaє пeрший зaрaжeний – шoкyють

Перший офіційно зареєстрований в Україні пацієнт з новим коронавірусом перебуває в інфекційному відділенні обласного комунального некомерційного підприємства Чернівецька обласна клінічна лікарня, повідомляє УНН.

Інфекційне відділення розміщується в окремому корпусі на території лікарні, що розташована по вулиці Головна у Чернівцях.

Раніше повідомлялося, що Чернівецька область отримала допомогу, виділену урядом, а саме інфузомати, мішки Амбу, пульсоксиметри, два апарати для штучної вентиляції легень та 197 тисяч медичних масок. Їх мали розподілити між лікарнями ще минулого тижня.

“Наразі у Чернівецькій області є 13 апаратів для штучної вентиляції легень. Ще 6 — ремонтують і, сподіваюся, незабаром теж будуть в медзакладах”, — повідомляла днями заступниця голови Чернівецької ОДА Наталія Гусак.

У самій лікарні повідомили, що у відділенні є можливість ізолювати хворих відповідно до патології, оскільки у відділені розгорнуто палати напівбоксованого типу. Окрім того, є можливість проведення різного роду клініко-лабораторних досліджень.

“Відділення підготовлено в будь-який час розгорнути шпиталь на випадок виникнення або підозри інфекційних хвороб, що мають міжнародне значення”, — значиться в описі відділення.

Як повідомляв УНН, у Чернівцях 3 березня був офіційно зареєстрований перший в Україні випадок зараження новим типом коронавірусу, що вже розповсюдився на понад 70 країн світу.

Чоловіка (за інформацією УНН, йому 38 років) помістили в ізольоване приміщення в інфекційному відділенні Чернівецької обласної лікарні. Він перебуває під постійним наглядом медиків. Наразі лікарі повідомляють, що запалення легенів у пацієнта немає. Дружина інфікованого чоловіка самоізолювалася вдома. За нею також стежать медики.



Зазначимо, на фоні очікувань, що ситуація з коронавірусом в Європі буде погіршуватися, Єврокомісія готує скоординовану відповідь, заявив напередодні єврокомісар з кризового управління Янез Ленарчіч.

Також спалах коронавірусу нового типу як і раніше має потенціал перерости в пандемію, Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) готова надати допомогу всім країнам для підготовки до боротьби з нею, заявив раніше глава організації Тедрос Аданом Гебрейесус.

Читайте також:  У Раді можуть заборонити перенесення робочих днів через свята

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.