facebook

В Китаї 5-річний хлопчик прожив кілька днів з тілом дідуся через карантин

Коли дитину запитали, чому він не звернувся за допомогою одразу, той відповів, що дідусь просив його не виходити з дому.



У китайському місті Шиян в провінції Хубей, де фактично діє військовий стан через поширення коронавіруса, маленький хлопчик виявився свідком смерті власного дідуся.

Про це пише The Guardian з посиланням на китайські ЗМІ.

Зазначається, що літній чоловік помер у себе вдома в районі Чжангуань. Від чого настала смерть і коли саме, не повідомляється. Відомо тільки, що в момент смерті будинку знаходився його онук – хлопчик 5-6 років. Коли соціальні працівники хлопчика запитали, чому він не звернувся за допомогою одразу, той відповів, що дідусь просив його не виходити з дому, бо «на вулиці вірус».

За непідтвердженими даними, тіло літнього чоловіка пролежало кілька днів і весь цей час дитина перебувала вдома.

Влада регіону цю інформацію спростовує. Водночас новина про те, що трапилося спровокувала великий резонанс в соцмережах: користувачі звинувачують владу у приховуванні інформації.

В районі Чжангуань діють карантинні заходи «воєнного часу»: комерційні та житлові будівлі опечатані, в’їзд автомобілів з інших міст заборонений. На вулицю можуть виходити тільки працівники охорони здоров’я і соціальних служб, які забезпечують жителів предметами першої необхідності. При цьому тим, хто порушить правила карантину, загрожує арешт.

Читайте також:  “5 офіційних випадків”: Число заражених коронавірусом українців зростає: де вони і як себе почувають

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.