facebook

В Україні хочуть ввести депозити для новонароджених

У Верховній Раді України зареєстрували законопроект №2801, який передбачає відкриття депозиту на суму 50 тисяч гривень на кожного новонародженого українця.



Відповідний документ розмістили на сайті ВРУ.

Відзначається, що проект закону, який передбачає впровадження державної допомоги дитині на майбутнє, підтримав Комітет Ради з питань молоді та спорту.

«Члени комітету запропонували за доцільне при прийнятті законопроекту за основу: передбачити прив’язку суми виплати до прожиткового мінімуму, вказати в тексті законопроекту, кошти допомоги на майбутнє повинні зберігатися тільки в державних банках», – сказано в повідомленні.

Згідно з проектом закону, депозитний рахунок буде відкриватися на новонародженого в тому банку, який оберуть батьки.
Перераховані державою 50 тисяч гривень будуть зберігатися на рахунку до досягнення дитиною 18 років.

У деяких випадках зняти кошти з рахунку можна раніше:

• Якщо є необхідність у використанні цих коштів на лікування дитини, але тільки в тому випадку, якщо немає інших джерел покриття витрат.

• Якщо через стихійного лиха або інших форс-мажорів є необхідність придбання житла для дитини.

• При необхідності оплати навчання у ВНЗ, і тільки в тому випадку, якщо сума вкладу покриває не менше 50% вартості всього курсу навчання.

При бажанні батьки зможуть вкладати «дитячі» в страхові і інвестиційні фонди.
Нагадаємо, в 2020 році допомога при народженні дитини оплачується за схемою 2019 року – при народженні першої дитини батьки отримують 10 тисяч гривень, решту суми виплачують по 860 гривень щомісяця протягом 3 років. Сума допомоги при народженні першої дитини становить 52 прожиткових мінімуми, а при народженні другої і більше – 70 прожиткових мінімумів.

Також при народженні малюка в пологовому будинку видається матеріальна допомога, так званий «пакет малюка» або «бебі-бокс», вартість якого в 2020 році зросла до 5000 гривень.

Читайте також:  Сонячна активність зменшується: Коли буде наступна магнітна буря і як до неї підготуватися

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.