facebook

На Львівщині селяни зі священником затримали крадений ліс

На Львівщині селяни разом із місцевим священником затримали крадений ліс.
Про це ІП «Діло» повідомив отець Михайло.



За словами священника, мешканці села Вишня Городоцького району поблизу свого села затримали лісовоз, на якому було близько 20 кубічних метрів кругляку дуба. На узбіччі лежало ще 18 стовбурів такої ж деревини.

Зазвичай, каже священник, крадений ліс вивозили вночі. А вчора, у День пам’яті та вшанування Героїв Небесної сотні, коли в селі відбувались жалобні заходи за односельчанами, які загинули на Майдані, Володимиром Жеребним та Володимиром Топієм, коли більшість людей були на цих заходах, у той же час вивозили ліс.

Заблокували лісовоз спершу двоє місцевих депутатів, до яких власне і приєднались інші селяни та о. Михайло. На деревині були відсутні обов’язкові мітки. Також до лісовозу їхала фура, у яку мали б завантажувати ліс. Зі слів священника, працівники Рудківського лісгоспу так і не змогли пояснити, чому деревина без чіпів. Мешканці села викликали поліцію, однак слідчі відмовились продемонструвати складені на місці події протоколи.

Одного з депутатів, що блокували вивіз деревини, забрали до відділку поліції. Наразі лісовоз, завантажений дубом, і деревина з узбіччя – на місці. Люди вимагають реального покарання за зрубаний ліс і вдвічі більше обурені за те, що крали його в такий день, коли вшановують пам’ять Героїв з цього села, що померли на Майдані.

Читайте також:  На молоду жінку напала отруйна змія

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.