facebook

Адвокат Звіробій просить суд призначити Зеленському психіатричну експертизу (ВІДЕО)

Адвокат Звіробій запевняє, що здорової людини не можуть налякати подібні фрази.
Сьогодні, 10 лютого Печерський районний суд Києва розглядає обрання запобіжного заходу волонтеру Марусі Звіробій, яку підозрюють в погрозі вбивством президенту України Володимиру Зеленському.



Зеленський є потерпілим. Раніше він вже давав показання слідству, що слова Марусі Звіробій його дуже сильно налякали.

Під час судового засідання адвокат обвинуваченої намагався пояснити суду що слова Марусі були попередженням про те, що коли людина лізе пальцями в електрощитову його попереджають: «не лізь – уб’є». Так і вона сказала «Що якщо будете ображати військових вас вб’ють на передовій».

Тепер адвокат наполягає на тому що б потерпілому Зеленському призначили Комплексну психіатричну експертизу, так як вважає що здорової людини не могли налякати подібні слова. Відповідний відрізок відео можна подивитися нижче:

В результаті, Марусю Звіробій звільнили під особисте зобов’язання – з носінням браслета і забороною виїжджати за межі Київської області.

Як передає «Українська Правда», 1 листопада Генеральна прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом розмов нардепа Софії Федини та волонтера Марусі Звіробій, які під час стріму говорили про поїздку президента Володимира Зеленського на передову і відзначали, що там «може вибухнути граната, а ще там обстріли бувають ».

Пізніше Державне бюро розслідувань направило в Генпрокуратуру проект повідомлення про підозру і проект подання на зняття депутатську недоторканність з Федини. Її дії кваліфікували за ч. 1 ст. 346 КК (погроза вбивством щодо президента). Але ГПУ заявила, що завернула проект підозру назад в ГБР для усунення недоліків.

Сама Федина зазначила, що вважає підготовку їй підозри свідченням існування режиму президента Володимира Зеленського.

Служба безпеки теж розслідує провадження щодо висловлювань нардепа Федини та волонтера Звіробій на адресу Зеленського. Глава СБУ Іван Баканов заявляв: якщо підтвердиться загроза, то мова піде про укладення.

Читайте також:  Іванофранківці просять спорудити сходи на дамбі Бистриці-Солотвинської (фотофакт)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.