facebook

Собівартість українського газу – 3 грн, а решта – заробіток олігархів, – Кошулинський

Україна має можливість забезпечити своїх громадян блакитним паливом за доступною ціною. Втім, цього не станеться, доки при владі будуть олігархи. Адже саме вони, як власники газодобувних і газорозподільчих структур, формують кінцеву вартість.

Про це у прямому ефірі “Народного толк-шоу” на телеканалі НТА заявив ексзаступник голови ВРУ Руслан Кошулинський.

“Собівартість видобутку газу в Україні – близько 3 грн. Все решта – заробіток фірм, які його видобувають і транспортують. В Україні офіційно говорять про 250 родовищ газу, неофіційно ця цифра удвічі більша. У нас є достатньо родовищ газу, починаючи від традиційного, закінчуючи сланцевим газом. Відповідно, ми маємо можливість забезпечити наших громадян газом за прийнятною, незначною ціною”, – зазначив Руслан Кошулинський.

Також політик обурився різницею вартості транспортування блакитного палива для мешканців різних міст України. Зокрема, вказав на те, що у Львові тариф чи не найбільший:

“Я міг би зрозуміти, якби у Полтаві та Івано-Франківську, де є нафто-газові родовища, газ був найдешевшим. Бо там не треба було б сплачувати багато за транспортування. Міг би зрозуміти, якби у Львові, де є транспортний хаб, де в Стрию і в Дашаві зберігається газ. Але все навпаки!”

“Базове – бенефіціари, власники облгазів. А це – олігархи. Доки вони є – нічого не зміниться. Їхня фірма добуває, їхня фірма постачає, тому дешевше ніколи вони не зроблять”, – додав Руслан Кошулинський.

Повний запис ефіру дивіться тут:

Читайте також:  Розірвало на день народження, все у крові: посеред траси сталась кривава ДТП, перші деталі та фото

Шукайте деталі в групі Facebook