facebook

“Ми повинні здатися!” Сенцов звернувся до Зеленського через Донбас

Український режисер, колишній в’язень Кремля Олег Сенцов заявив, що бачить шлях встановлення миру на Донбасі тільки в боротьбі. Він підкреслив, що його позиція відрізняється від уявлень президента України Володимира Зеленського.



Такі висловлювання прозвучали в інтерв’ю Мирославі Гонгадзе (“Голос Америки”) під час його перебування в США. “На мою думку, ми не можемо вести переговори з Путіним. Для нас єдиний шлях досягнення миру на Донбасі – це поразка. Ми повинні здатися, і після цього мир на Донбасі настане. Але це буде мир підкореної держави”, – сказав Сенцов.

Він одразу уточнив, що альтернативою переговорів із главою країни-агресора може бути тільки боротьба.

“Не здаватися. Ми не можемо перемогти Путіна, об’єктивно, військовим шляхом. Ми не можемо його перебити економічно. У нього більше ресурсів, але можемо просто не здатися, вистояти в цьому протистоянні. Я завжди порівнюю Україну з фортецею, на якій ми стоїмо, а нас штурмує орда, і треба тільки вистояти. Ми не можемо спуститися вниз, щоб цю орду перебити – їх дуже велика кількість, тільки втриматися. Втримавшись, ми переможемо”, – пояснив Сенцов свою позицію.

На питання, щоб він хотів сказати Зеленському перед його наступною зустріччю з Путіним, режисер відповів так:

“Він доросла людина, керівник нашої країни, знає, що робити, нехай робить. Я не даю порад. У нього є радники, у нього є своя голова на плечах. Він розуміє, як повинно бути. Я маю свою власну думку, вона в деяких речах не збігається з думкою нашого президента”.

Читайте також:  Зеленський висловився про війну: "Наступні пів року стануть багато в чому вирішальними"

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.