facebook

Розщедрились. В Україні збільшили розмір виплат хворим. На що розраховувати?

У 2019 році в Україні підвищився середній розмір допомоги з приводу тимчасової втрати працездатності, повідомляє прес-служба Фонду соціального страхування України.



Зокрема, на фінансування допомоги з приводу тимчасової втрати працездатності у минулому році було виділено майже 10 мільярдів гривень. Отримали допомогу майже 2.2 мільйони українців. А середній розмір допомоги з приводу тимчасової втрати працездатності у 2019 році становив 281.4 гривні за кожен день на лікарняному, що більш, ніж на чверть більше, ніж у 2018 році.

Також у Фонді соцстраху нагадали, що допомогу з приводу тимчасової втрати працездатності можна отримати у випадку захворювання або травми, які не пов’язані з нещасними випадками на виробництві, необхідності догляду за хворою дитиною або членом родини, догляду за дитиною до трьох років або дитиною-інвалідом до 18 років, карантину, тимчасового переведення на більш легшу роботу із зниженням оплати праці, протезування та перебування на реабілітації після перенесених захворювань або травм.

Читайте також:  Прикарпаття проходить пік захворюваності на COVID-19, завантаженість лікарень висока – НАН

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.