facebook

На пенсію в 50?: Українцям стала доступна важлива інформація. Подробиці

Стало відомо хто з українців має право вийти на пенсію у 50 років.

В Україні право виходу на пенсію у 50 років мають особи, у яких є діти з інвалідністю, отриманою після 6 років або при народженні


В ПФУ вказали, що згідно з чинним законодавством, “право на призначення дострокової пенсії за віком мають матері інвалідів з дитинства, які виховали їх до шестирічного віку, по досягненні 50 років і за наявності страхового стажу не менше 15 років”. У той же час, пункт 2.18 Порядку подання та оформлення документів для призначення (перерахунку) пенсій передбачає, що визнання особи інвалідом з дитинства або дитиною-інвалідом засвідчується випискою з акта огляду в МСЕК, медичним висновком, посвідченням одержувача допомоги, довідкою органу, який призначив допомогу. Також надається висновок лікарсько-консультаційної комісії, що дитина мала медичні показання для визнання інвалідності до досягнення 6 років, та/або висновок МСЕК про можливе настання інвалідності до 18 років, цей документ називається “висновок про час настання інвалідності”.

Для дострокового виходу на пенсію органам ПФУ потрібно надати перераховані документи з установ охорони здоров’я та органів соціального забезпечення.

Раніше ми повідомляли про те, що українці по-новому платитимуть за комуналку. Про це інформує прес-служба Міністерства розвитку громад і територій.

Повідомляється, що уряд зобов’язав перерахувати українцям платіжки за опалення. Це пов’язано з тим, що блакитне паливо серйозно подешевшало під час поточного опалювального сезону.

Як відомо, зараз тариф на газ, який діє для підприємств теплокомуненерго становить 8300 гривень, але фактично підприємства закуповують його за 6100 – 6200 гривень.

У профільному міністерстві також заявили, що перший перерахунок буде проведений у січні 2020 року. Сума, яку перерахують, зарахують в якості оплати майбутніх платежів.

Читайте також:  "Митний безвіз" почав працювати: в уряді розповіли, що змінилося

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.