facebook

За тиждень вдалося відновити лише 10% комп’ютерів Нового Орлеану після кібератаки на місто тиждень тому. Експерти роблять обережні припущення про роль Росії

Скільки часу знадобиться, щоб відновити всі комп’ютерні системи Нового Орлеана та повернути підключення до Інтернет, залишається незрозумілим. Міські чиновники на брифінгу для ЗМІ в четвер сказали, що збитки від кібератаки перевищать передбачені полісом кіберстрахування 3 мільйони доларів. Тому в наступному році місто придбає більший поліс, що покриватиме збитки до 10 мільйонів доларів.

Наразі вдалося відновити лише близько 10% із 450 серверів та понад 3500 ноутбуків міста. Частина комп’ютерів та обладнання в автономному режимі нескінченно відключається від мережі, і цю помилку наразі не вдається усунути.

Одним з пріоритетних завдань адміністрації є отримання доступу до своїх фінансових систем, які знаходяться в хмарному сховищі, щоб мати можливість виплатити чиновникам та підрядникам заробітні плати та зобов’язання за контрактами до новорічних свят.

Міські чиновники вважають, що атака стартувала, коли один з працівників натиснув на посилання в фішинговому електронному листі. Після цього почалася масова розсилка таких листів в системі. Шкідливе програмне забезпечення є вірусом-вимагачем, який блокує комп’ютери або шифрує дані та вимагає викуп за те, щоб знову дозволити користувачеві доступ.

Експерти з кібербезпеки заявляють, що хакери, швидше за все, використовували Ryuk – шкідливе програмне забезпечення, вперше виявлене близько 16 місяців тому і популярне серед злочинних організацій у Росії.

Утім, ґрунтовних доказів, щоб обвинуватити РФ, поки бракує. Слідчі досі встановлюють, звідки відбувся напад.

За матеріалами:

https://www.nola.com/news/article_f4f6d0be-22a8-11ea-acd6-670063aa544f.html

 

Читайте також:  "Безвіз" не допоможе. В'їзд до Європи стане платним із 2024 року

Шукайте деталі в групі Facebook