facebook

“Ми вас захистимо!” Зеленський підписав важливий указ. Що це означає?

Президент України Володимир Зеленський ввів в дію рішення Ради національної безпеки і оборони щодо посилення можливостей України в сфері кібербезпеки.



Про це йдеться у відповідному указі на сайті президента.

Контроль за виконанням даного рішення Зеленський поклав на секретаря РНБО Олексія Данилова.

У жовтні він очолив Національний координаційний центр кібербезпеки.

Як РНБО боротиметься з кіберзлочинністю

Данилов зазначив, що сфера кібербезпеки буде пріоритетом діяльності Ради національної безпеки і оборони України. За його словами, в наступні 5-10 років кіберзброю стане номером один у світі, навіть ядерна зброя відійде на другий план.

Він додав, що РНБО зараз працює над оновленою Стратегією кібербезпеки, а в Апараті відомства триває робота над розвитком Національного координаційного центру кібербезпеки. Його головним завданням буде прогнозування і виявлення потенційних і реальних кіберзагроз, а також забезпечення РНБО аналітичними матеріалами.

Що таке координаційний центр кібербезпеки?

Національний координаційний центр кібербезпеки є робочим органом РНБО. Він повинен забезпечити координацію діяльності суб’єктів національної безпеки і оборони України при реалізації Стратегії кібербезпеки України.

Керівником Центру за посадою є Секретар РНБО, секретарем – руководител структурного підрозділу Апарату безпеки відомства, до відання якого віднесені питання кібербезпеки.

Читайте також:  У Зеленського попередили українців про серйозну небезпеку: 200 тисяч вже на кордоні

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.