facebook

Мат покращує здоров’я і об’єднує співробітників – вчені

Вчені заговорили про користь матюків на роботі. Мало того, ті, хто використовує нецензурну лексику, має загальний стан спокою, контролю і благополуччя.



Ненормативна лексика при використанні на роботі об’єднує співробітників, підвищує довіру в колективі, покращує здоров’я і сприяє успіху команди. Про це йдеться в новому дослідженні фахівців, пише Huffpost.

Вчені запевняють, що мат корисний у багатьох сферах життя. Особи, які дозволяють собі міцне слівце, рідше обманюють, у них вищий рівень емоційного інтелекту та IQ, а також великий словниковий запас.

Експерти стверджують, що нецензурна лексика передає ті почуття і смисли, які не можна висловити повсякденною мовою. Саме завдяки цьому люди можуть краще зрозуміти одне одного, що, врешті-решт, призведе до довіри.

Також мат корисний для здоров’я. Вчасно сказане міцне слово може зменшити дискомфорт і навіть підвищити терпимість до болю.

Особи, які послуговуються обсценною лексикою, мають підвищений рівень ендорфінів і загальний стан спокою, контролю і благополуччя.

Що стосується лайок на роботі, то, як зазначають вчені, мат сприяє ефективності і переконливості аргументів у ділових питаннях.

Також фахівці з’ясували, що більш згуртованими і дружними колективами були ті, де співробітники використовували ненормативну лексику при спілкуванні між собою.

Експерти визначили, що середньозважена особа використовує нецензурні слова близько 80 разів на день.

Читайте також:  Чому розумні люди часто бувають нещасливими

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.