facebook

Жити в Італії: влада країни сплачує бажаючим переїхати 25 тисяч євро

Чиновники таким чином хочуть домогтися розвитку малонаселенного регіону



Влада Італії готова виплачувати допомогу бажаючим переїхати до малонаселених міст і сіл на півдні країни. Так, влада адміністративної області Молізе виділить фінансову допомогу тим, хто переїде до одногоз містечок регіону біля узбережжя Адріатичного моря з населенням до двох тисяч жителів, і відкриє там свою справу. Таким чином планується оживити область, наповнивши її активною молоддю та домогтися розвитку регіону. Про це повідомляє The Guardian.

Розмір допомоги становитиме 700 євро на місяць, її новоприбулим виплачуватимуть протягом трьох років. Тобто загальна сума компенсації за переїзд складе 25,2 тисячі євро. В якості обов’язкових умов для отримання регулярних грошових виплат влада вказує постійне проживання в селі або невеликому місті і відкриття в цьому населеному пункті власного бізнесу.

“Це може бути булочна, магазин канцтоварів, ресторан – все, що завгодно. Так ми вдихаємо життя в наші міста і збільшимо населення”, – стверджує голова Молізе Донато Тома.

На даний час населення регіону становить 305 тисяч осіб (за даними Італійського національного статистичного інституту). З 2014 року регіон втратив понад дев’ять тисяч жителів: молоді жителі Молізе їдуть у великі міста, а народжуваність знаходиться майже на нулі.

Читайте також:  Дитина випала з 26-го поверху і відбулася переломом руки

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.