facebook

У Польщі викрили польсько-українську банду сутенерів

Злочинна група шукала і вербувала жінок з бідних регіонів Польщі та України займатися проституцією у Франції; потерпілих може бути кількасот українок і польок.



Поліція у Польщі розбила злочинну групу сутенерів, котра вербувала польок та українок займатися проституцією у Франції. Про це повідомляє polskieradio.

Центральне слідче бюро поліції затримало чотирьох осіб у зв’язку з підозрою в участі у групі, котра займалася сутенерством. Серед затриманих – Катажина Й., котра керувала бандою і заробила на цьому приблизно 4 млн злотих (930 тис. євро).

За словами польських слідчих, банда Катажини Й. діяла у 2008-2019 роках. Як повідомили у Національній прокуратурі, у її склад входили громадяни Польщі та України, котрі шукали на терені цих двох країн жінок на роботу в ескорт-агентстві у Франції. Завербовані жінки здебільшого приїжджали з бідних регіонів Польщі та України і вони зазвичай перебували у скрутній матеріальній та життєвій ситуації.

Члени групи за завербованих жінок отримували одноразово тисячу євро, натомість ватажок групи мала частку прибутку від праці кожної жінки. Після пошуку та вербування жінок керівниця злочинного угрупування займалася усіма формальностями, пов’язаними із виїздом за кордон.

Катажина Й. під час працевлаштування дівчат замовляла професійну оголену фотосесію. Потім жінка, яка мала працювати в агентстві, їхала на короткий випробувальний термін до Франції, де надавала сексуальні послуги, отримуючи за них від 200-300 євро за годину зустрічі. Керівниця злочинної групи отримувала з кожної заробленої суми приблизно 35 відсотків. За словами польських слідчих, Катажина Й. могла так заробити понад 3,8 млн злотих.

За словами поліції, потерпілих може бути навіть кількасот жінок. Сексуальні послуги вони надавали в орендованих квартирах у Парижі, Тулузі та Ліоні.

Читайте також:  Ракетний терор: рф вдарила у Бурштинську ТЕС (відео)

За інформацією слідчих, клієнти могли собі вибрати жінку завдяки доступному на інтернет-портал оголошенню із номером телефону через Катажину Й.

За висунуті Катажині Й. обвинувачення може загрожувати до 10 років позбавлення волі, натомість іншим затриманим – до 5 років в’язниці.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.