facebook

12 школярів отруїлися «Чорними цукерками Баби Яги» (відео)

Всі захворілі вживали цукерки із перцем чілі, якими їх пригостила однокласниця з нагоди дня народження.

На Рівненщині госпіталізовано 12 учнів Здовбицької загальноосвітньої школи, які отруїлися цукерками виробництва Китайської народної республіки. Як повідомили кореспонденту УНІАН у Головному управлінні Держпродспоживслужби у Рівненській області, 20 листопада діти були госпіталізовані до Здолбунівської центральної районної лікарні із симптомами гострого отруєння невідомою речовиною.

«Під час розслідування встановлено, що 20 листопада учениця 5 класу пригостила всіх своїх однокласників цукерками з приводу святкування свого дня народження. Цукерки під назвою «Чорні цукерки Баби Яги» – жувальні цукерки зі смаками винограду, апельсину, яблука, полуниці, огірка, лимона, перцю чілі) – виготовлені в Китайській народній республіці.

Всі захворілі вказують, що вживали саме цукерки із перцем чілі. Через 30-45 хвилин після прийому у дітей з’явилися симптоми отруєння: головокружіння, нудота, млявість, загальне недомагання, спрага», – зазначається в повідомленні Держпродспоживслужби. Наразі всі цукерки спеціалістами управління вилучені. Проводяться лабораторні дослідження. Яким чином потрапили вони в регіон – невідомо.

За словами начальника одного з управлінь ГУ Держпродспоживслужби в Рівненській області Василя Тонконоженка, спеціалістам служби у торговій точці, де реалізовувалися цукерки, станом на 21 листопада документів про це не надали.

У той же час, як повідомили кореспонденту УНІАН у відділі комунікації Головного управління Нацполіції Рівненщини, слідчі за фактом порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням розпочали досудове розслідування за ч. 1 ст. 325 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання штрафом до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Читайте також:  В Тернополі тарган заліз 14-річному хлопцю у вухо

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.