facebook

“Злив” формулу Штайнмаєра! У Зеленсього поставили крапку: як Вам таке?

Представник ОП у Раді зі свободи слова та захисту журналістів Максим Кречетов пояснив, чому російські ЗМІ першими дали інформацію про підписання “формулу Штайнмаєра”.



Про це він сказав 25 жовтня під час медіа-форуму.

“Чому повідомили першими росіяни? Їм було так вигідно… Є така домовленість в Мінську, що жодна зі сторін не повідомляє нічого до тих пір, поки не відбудеться брифінг Сайдіка.

Україна як країна, яка взяла на себе певні зобов’язання, і як відповідальні переговорники ми зобов’язалися не видавати жодну інформацію до тих пір, поки не відбудеться брифінг Сайдіка. Інформація про нібито підписання “формули Штайнмаєра”, причому в некоректному формулюванні, з’явилася відразу, щойно закінчилися переговори, чим Росія порушила взяті на себе зобов’язання і домовленості, які були в Мінську”, – пояснив він.

Нагадаємо, що російські ЗМІ 1 жовтня першими повідомили про те, що українці делегація підписала “формулу Штайнмаєра” на черговому засіданні Тристоронньої контактної групи.

Пізніше 1 жовтня Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна погодила текст “формули Штайнмаєра”. За його словами, формула передбачає ухвалення в Україні тимчасового закону про особливий статус Донбасу, який стане постійним за умови, якщо ОБСЄ визнає місцеві вибори на цих територіях демократичним.

Читайте також:  Визнати «нікчемним». Зеленський пропонує повністю звільнити склад Конституційного суду після скандального рішення

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.