facebook

“Застава у розмірі 80 млн!”: Скандального екс-нардепа взято під варту. Вже був в аеропорту

Вищий адміністративний суд 22 жовтня змінив запобіжний захід для колишнього нардепа і екс-власника великої київської будівельної фірми “Укрбуд” Максима Микитася, звільненого раніше під заставу.



Про це повідомляється на сайті судової влади України.

Колишнього депутата заарештували в залі суду з можливістю внесення застави до 14 листопада в розмірі 80 млн гривень. Рішення оскарженню не підлягає.

Нагадаємо, екс-нардепа підозрюють в аферах з квартирами для Нацгвардії. 2 жовтня НАБУ і САП повідомили Микитасю про підозру в заволодінні майном на суму понад 81 млн гривень.

За даними слідства, політик, використовуючи підконтрольні йому будівельні компанії в змові з екс-командувачем Нацгвардії, гендиректором компанії-забудовника, приватним оцінювачем і іншими особами, організував корупційну схему. Прокурори САП просили суд заарештувати Микитася із заставою 300 млн гривень.

Спочатку на засіданні адвокат Микитася просив закрити засідання через “прослушку”. Також захисник заявив, що вони спеціально їздили в аеропорт Бориспіль “перевіряти браслет”. За його словами, браслет не спрацьовує навіть, коли людина сидить у літаку, тому у ньому немає сенсу.

Раніше, 4 жовтня суд відпустив Микитася під заставу в 5,5 млн гривень і зобов’язав його носити електронний браслет.

Читайте також:  Замовниками справ проти Порошенка є Зеленський і Кремль - Княжицький

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.