facebook

Зеленський запустив одразу два закони, змінять життя українців: готуйте гаманці

Володимир Зеленський підписав два важливих для українців закони.

Президент України Володимир Зеленський підписав два законопректи, якими ввів програмні касові апарати і механізм “кешбек” споживачеві в разі порушень вимог Реєстратора розрахункових операцій.


В опублікованому повідомленні йдеться про те, що введення програмних реєстраторів на розрахункові операції – це сучасна альтернатива класичних касових апаратів.

«Закони спрямовані на захист легального бізнесу від недобросовісної конкуренції, виводу з тіньового обороту частки готівкових розрахунків, ”сірого” товару, поліпшення ефективності податкового адміністрування та державного контролю за розрахунковими операціями», – наголошується в повідомленні.

З огляду на нововведення, функцію програмного РРО зможе виконувати комп’ютер, планшет або смартфон, головне – щоб на конкретний пристрій було встановлено відповідне програмне забезпечення. Відомо, що програма буде безкоштовною, а реєстрація програмного РРО буде проходити через електронний кабінет.

Примітно також, новими законами пропонується ввести так званий механізм кешбек з 1 жовтня 2020 року – для того, щоб стимулювати споживачів отримувати чеки.

Механізм кешбек передбачає можливість компенсації покупцеві 100% вартості придбаних товарів за рахунок штрафних санкцій – в разі порушення вимог щодо РРО.

Також у зв’язку з новими правилами повідомляється, що максимальний поріг річного доходу фізичної особи – підприємця на спрощеній системі оподаткування, (відноситься або може відноситися до II групи платників єдиного податку) буде змінений, якщо точніше – підвищиться. А саме з 1,5 млн грн до 2,5 млн грн – все це починаючи з 1 січня 2021.

До слова, Електронні реєстратори розрахункових операцій будуть безкоштовними, тому українським підприємцям не доведеться витрачати додаткові кошти на касові апарати.

Про це заявив голова Державної податкової служби Сергій Верланов.

«Відповідно до закону електронні РРО, які будуть у смартфоні або планшеті, будуть безкоштовними. Держава в особі контролюючого органу Державної податкової служби вже розробила безкоштовну програму, якою зможуть безкоштовно користуватися всі», – заявив Верланов.

Читайте також:  Підвищення пенсій: якій категорії українців зроблять перерахунок у квітні

Він підкреслив, що з 1 січня 2020 року ДПС готова надати це рішення у тестовому режимі для всіх підприємців.

«Програма у нас вже є, ми її доробимо, приведемо у відповідність до нового закону, і всі зможуть цим користуватися, і це буде безкоштовно», – зазначив керівник ДПС.

Також у своєму виступі Сергій Верланов зазначив, що 35% української економіки не сплачує податків до державного бюджету, оскільки перебуває в «тіні».

«Щоб «тіньова» економіка перестала бути «тіньовою» її потрібно порахувати. І саме ці закони про РРО і кешбек дозволять підрахувати цю тіньову економіку. Ці закони спрямовані на те, щоб зрівняти правила гри, щоб всі люди стали багатшими», – заявив він.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.