facebook

14-річний хлопець відсудив аліменти у батьків

Підліток вимагав стягнути аліменти з матері та припинити перерахування їй аліментів, вже стягнутих у 2007 році рішенням суду з батька.



У Сумській області 14-річний хлопець, який мешкає з бабусею, домігся через суд аліментів від своїх батьків. Про це повідомляє портал Судова влада України.

Підліток, який живе у Тростянці, просив суд стягнути на свою користь аліменти з матері у мінімальному розмірі визначеному законом (50% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку), а також просив припинити перерахування аліментів, вже стягнутих у 2007 році рішенням суду з батька, які сплачувались матері на утримання дитини.

Розглянувши справу, заслухавши пояснення самого підлітка, його матері, батька, бабусі, свідків, дослідивши всі подані сторонами докази, 1 жовтня суд задовольнив позов повністю. Суд керувався положеннями ст. 179 Сімейного кодексу України, за якою аліменти, одержані на дитину, є власністю дитини. Одержувач аліментів має розпоряджатися ними виключно за цільовим призначенням в інтересах дитини. Неповнолітня дитина має право брати участь у розпорядженні цими аліментами, а також має право на самостійне одержання аліментів та розпорядження ними відповідно до Цивільного кодексу України.

На момент розгляду справи хлопцю виповнилося 15 років, він закінчив 9 класів школи, вступив до училища у Харкові, де і проживає наразі у гуртожитку.

Читайте також:  Чоловік приніс своїй колишній дружині 10 мішків дрібних монет, якими сплатив їй аліменти (фото)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.