facebook

В США скандал через українку: пара каже, що замість 6-річної дитини вони вдочерили 22-річну жінку

Минулого місяця світ сколихнула історія про американську пару, що удочерила 6-річну дівчинку з України, проте покинула дитину кілька років потому.



Названі батьки стверджують, що вони зробили це, бо дівчинка насправді – доросла жінка, що неодноразово погрожувала їх убити. Зараз покинута дівчина мешкає у родині пастора, а на її названих батьків чекає суд, передає The Daily Mail.

Детально про заплутану справу читайте у матеріалі ТСН.ua.

Крістін Барнетт та її чоловік Майкл усиновили 6-річну дівчинку з України на ім’я Наталія, у травні 2010 року з центру всиновлення у Флориді. Дівчинка мала проблеми з ростом кісток, що призвели до карликовості, проте Барнеттів це не зупинило. Процес був терміновим, і названі батьки не знали про дитину нічого, окрім того, що вона вже два роки мешкає у США і походить з України.

Наталія прожила з Барнеттами майже три роки. Проте 2013 року пара покинула дівчинку та переїхала до Індіани, де їхній старшин син вступив до престижного університету. Дівчину залишили саму у орендованій квартирі.

Понад 5 років потому, у вересні 2019 року, Департамент шерифа округу Тіппекано звинуватив подружжя у тому, що вони облишили залежну від них людину, і таким чином піддали небезпеці її життя.

Правоохоронці зазначають, що дівчинка була змушена сама доглядати за собою попри те, що страждає на карликовість та їй складно пересуватися самостійно.

Підставою для відкриття справи також стало інтерв’ю 2014 року, у якому дівчинка сказала детективам, що батьки залишили її саму у помешканні в Лафаєті, і що вона більше ніколи їх не бачила.

Проте колишні батьки виправдовуються тим, що зробили так через те, що Наталія насправді не дитина – а доросла жінка, а самі вони стали жертвами шахрайства.

Читайте також:  Обама закликав мігрантів активніше отримувати громадянство США

В інтерв’ю DailyMailTV Крістін Барнетт зазначила, що майже після всиновлення подружжя помітило, що дівчинка має незвичний вигляд та поводиться нетипово для шестирічної дитини.

Так, зокрема, вона нібито мала вторинні статеві ознаки, цуралася ляльок та іграшок та мала складний словниковий запас. Крістін стверджує, що одного разу навіть знайшла докази того, що Наталія намагалася приховати той факт, що у неї була менструація. Крістін також зазначила, що попри український сертифікат про народження, дівчинка не мала акценту та не могла говорити українською.

З огляду на усе це подружжя звернулося до свого сімейного лікаря. Той провів тест щільності кісткової тканини та дійшов висновку, що дівчинці не менше, ніж 14 років (у матеріалах справи проти Барнеттів однак зазначається, що 2010 року такий самий тест, проведений лікарями дитячої клініки, встановив, що дівчинці – вісім років, а 2012-го – 11).

Після цього, за словами Крістін, поведінка Наталії суттєво погіршилася. Вона нібито почала погрожувати Барнеттам, стояла над ними, коли вони спали, через що ті були змушені сховати усі гострі речі, а також погрожувала їх вбити.

“Я бачила, як вона налила хлорку у мою каву, і запитала її, що вона робить. Вона відповіла: “Я намагаюся отруїти тебе””, – зазначила Крістін.

Зрештою, дівчину направили до психіатричної лікарні. За словами Барнетті, під час лікування у медустанові Наталія зізналася одному з лікарів, що їй насправді 18.

У червні 2012 року Барнетти подали заяву до Вищого суду округу Маріон в Індіанаполісі, щоб “виправити” вік Наталії і вона могла отримати підхоже для дорослої людини лікування. Після цього дату на сертифікаті народження дівчинки змінили на 4 вересня 1989 року замість 4 вересня 2003-го.

Читайте також:  Шлунок залитий кров’ю: У Тернополі розгорівся скандал через помилку лікаря

Коли Наталія вийшла з лікарні, названі батьки винайняли їй помешкання, а самі вирушили до Канади. За словами Барнетт, вона підтримувала зв’язок із названою донькою, проте з часом та перестала відповідати на дзвінки.

Самі Барнетти розлучилися 2014 року. У документах справи зазначається, що колишній батько дівчинки, Майкл Барнетт, 2019 року зізнався, що його на той момент дружина говорила їхній дочці сказати, ніби їй 22 роки, якщо хтось запитає, і казати, що вона виглядає молодою для свого віку.

Протягом тривалого часу те, де перебуває Наталія та чи здатна вона була доглянути за собою після зникнення Барнеттів, було незрозуміло. Проте нещодавно видання The Daily Mail опублікувало розслідування, відповідно до якого дівчина наразі мешкає з християнською родиною з Індіани.

Новий “батько” Наталії, 36-річний Ентвон Манс, нещодавно здобув сан пастора та мешкає у колишньому церковному приході зі своєю 39-річною дружиною Сінтією.

Як зазначає Daily Mail, подружжя обізнане щодо усіх неоднозначних питань, пов’язаних із їхньою підопічною, проте ставиться до неї як до дитини і не вірить у те, що розповідають Барнетти.

Так, з опублікованих у соцмережах світлин можна побачити, що дівчину одягають у різнокольорове дитяче вбрання. Вона також грається з іншими дітьми.

“Манси турбуються про Наталію, і їй подобається з ними жити. Нічого дивного не відбувається. Вони хороші люди”, –розповіла у коментарі виданню подруга сім’ї. Вона також наголосила, що не є психіатром, проте спілкувалася з Наталією, і не вважає, що дівчина є дорослою.

“Якщо ви запитаєте мене, чи вважаю я, що їй тридцять років, то я скажу – це повна маячня”, – зазначила вона.

Примітно, що Манси намагалися стати офіційними опікунами дівчини 2016 року, проте відкликали свою петицію після того, як суд підтримав попереднє рішення про те, що дівчинка народилася 1989 року, а не 2003, а отже, є дорослою.

Читайте також:  Новини Одна з європейських країн послабить карантинні обмеження

“Наталія жила сама, і пара хотіла стати її опікунами. Думаючи, що вона ще дитина, вони намагалися спростувати висновок, отриманий 2012 року. Проте цього разу слухання були більш глибокими – суддя не лише переглянув медичні висновки та інші документи, а й заслухав свідків, що пояснили, чому вони впевнені, що дівчині 22”, – прокоментував процес адвокат, що представляв Майкла Барнетта, Терренс Кіннард, у кометарі DailyMail.com.

Самі Манси відмовилися спілкуватися з медійниками. Суд над колишніми названими батьками Наталії, Барнеттами, запланований на 28 січня 2020 року.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.