facebook

“У кого більший і дорожчий”: У яких апартаментах живе Разумков і Богдан. Українцям таке і не снилось

Після одного із брифінгів спікера Верховної Ради “Вести” звернулися до Дмитра Разумкова з проханням розказати і показати свої будинки і квартири. “Мені роблять досить багато пропозицій від ЗМІ показати житло, – з посмішкою відповів Разумков. – У декларації все вказано. У гості до себе не кличу. Але ви можете знайти будинки і сфотографувати, це не проблема. Розповідати про свої активи у мене просто немає часу. Ви бачите, скільки роботи, живемо в режимі 24/7 “.

“Вести” скористалися порадою спікера, а паралельно ми вирішили з’ясувати, як виглядає будинок голови Офісу президента Андрія Богдана, якого вже називають одним з найвпливовіших людей в країні.

Згідно з декларацією про доходи, Разумков і його сім’я – володарі чималої кількості квадратних метрів. Сам спікер володіє будинком площею 492 кв. м і земельною ділянкою 1020 “квадратів” на Софіївській Борщагівці в Києво-Святошинському районі столиці. У Разумкова є також 500 кв. м землі в селі Здорівка Васильківського району Київської області. Там же у нього і квартира площею 232,5 кв. м, ще одна – в Києві (75 кв. м) і ще одна – в рівних частинах з мамою, актрисою Наталією Кудрею (165,55 кв. м).

Не залишилася без свого кутка і дружина спікера Юлія Чайка. У неї дві невеликі квартири в столиці (44,5 і 55,2 кв. м), частина квартири в Миколаєві площею 73 кв. м, а також будинок в 490 кв. м.

Така велика кількість нерухомості пояснюється минулим Дмитра Разумкова: політтехнолог, згідно з декларацією за минулий рік, був також кінцевим бенефіціаром трьох підприємств – “Інтерінвест XXI століття”, “Українська консалтингова група” і “Ломбард” ПРО100КРЕДІТ“. А Юлії Чайці належить компанія” Бізнесінвестбуд”.

Читайте також:  “Це професійна людина”: Разумков зробив термінову заяву про майбутного главу Кабміну. Названо прізвище

Вирушаємо на Софіївську Борщагівку, на вулицю Толстого. За парканом видніється великий двоповерховий особняк благородного блакитного кольору. Право власності на будинок та земельну ділянку Разумков оформив в кінці квітня 2016 року. Згідно з даними декларації, вартість будинку становить 2,9 млн грн, а землі – 642,5 тис. грн.

Дзвонимо в переговорний пристрій, щоб поцікавитися, чи вдома господар або хто-небудь з членів його сім’ї. Хвіртку відкриває чоловік середніх років, схожий на охоронця.

“Дмитро Разумков у будинку або будь-хто з його сім’ї?” – запитуємо ми. Чоловік відрізає: “Вибачте”. І зачиняє хвіртку.

Однак квадрокоптер все ж дозволяє заглянути за високу огорожу. Але надто заглибитися в територію дрону не вдається: ця ділянка потрапляє в так звану зону відсутності сигналу для квадрокоптера через близькість аеропорту “Київ”.

Наступний пункт – село Здорівка Васильківського району Київської області, в 40 км від столиці. Тут знаходиться другий за величиною об’єкт нерухомості, яким володіє Разумков. 232,5 кв. м – це двоповерховий будинок на два під’їзди, який розділений навпіл на дві сім’ї. Між двома частинами тоненький паркан. Але, згідно з випискою з держреєстру прав на нерухоме майно, офіційно це все іменується “квартирою”.

Будинок Разумкова


Зареєстрував цю нерухомість Разумков в 2009 році. Її вартість на той момент становила 648,5 тис. грн, а значить за старим курсом – близько $ 80 тис. Поруч з будинком – велике озеро. За парканом бачимо BMW Х5 чорного кольору і новеньке авто Tesla сірого кольору без номерів. На сайті продажі нових електромобілів ціна подібної машини – близько $ 75 тис. Однак в декларації у спікера зовсім інші авто: Toyota Land Cruiser 200 2013 г. в., Mazda 6 2014 г. в. і Toyota Camry 2012 року в. А на дружину спікера записані дві машини: Audi Q7 2008 року в. і Volkswagen Caddy 2011 року в.

Читайте також:  Разом з народом! Разумков зробив заяву про особливий статус Донбасу. Новий механізм

Сусід Разумкова по другій половині будинку, який назвався Славіком, опиняється на місці.

“Живу поруч з Разумковим вже кілька років. Нещодавно бачив його тут. Дмитро – добропорядний, хороший чоловік, батько двох дітей (сини Олександр і Олексій. – Ред.)”, – розповідає Славко.

Цікавимося, чи бачив він тут президента Володимира Зеленського, Андрія Богдана або ще кого-небудь із влади. «Не коментую”, – посміхаючись, закінчує розмову Славік і виїжджає на своєму авто.

У Богдана є поле для вечірок

На відміну від спікера, глава Офісу президента не подає декларацію про доходи. Андрій Богдан, як і всі співробітники ОП, не є державними службовцями, що дає змогу їм уникнути обов’язкового фінансового “стриптизу”. “Вести” зробили виписку з держреєстру всього майна, яке записано на Богдана. Як з’ясувалося, в минулому адвокат олігарха Ігоря Коломойського володіє особняком у селищі Козин Обухівського району Київської області, де знаходиться також будинок екс-президента Петра Порошенка. Площа котеджу Богдана становить 560 кв. м.

“Вести” вирушили в знаменитий Козин, де мешкає майже вся українська еліта. Двоповерховий особняк Андрія Богдана розташувався в житловому комплексі “Пейзажний”. Він нагадує будинку в голландському або бельгійському стилі з рівним дахом, на якому знаходиться релакс-зона з майданчиком для вечірок і дискотек.

“Андрія Йосиповича немає вдома, якщо він захоче, він вам покаже будинок”, – говорить охоронець біля воріт. Хто ще живе у величезному будинку, крім самого глави Офісу президента, він не відповідає.

Відповідно до виписки з держреєстру, Богдан також володіє офісною нерухомістю в столиці. На Дніпровській набережній в одній з новобудов йому належить 650 кв. м нежитлових приміщень, які він здає в оренду. Адміністрація житлового комплексу запрошує нас всередину без фотокореспондента. Керуючий говорить спершу, що не знає мешканця на ім’я Андрій Богдан, а потім згадує раптом: так, саме Богдан – володар нежитлових приміщень в будинку і здав їх в оренду, але ці офіси керівник не показує.

Читайте також:  В Україні знесуть панельні будинки: стало відомо, що буде натомість

Автор: Михайло Фрадкін

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.