facebook

На Прикарпатті проведуть перепис населення

У понеділок, 16 вересня відбулась апаратна нарада у голови облдержадміністрації Дениса Шмигаля.
Зокрема, перша заступниця керівника управління статистики в області Юлія Макар розповіла, що наразі розпочалась підготовка до перепису в області. Його мають провести наступного року, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.



Особливістю цього перепису населення стане інноваційний метод — спочатку інтернет-раунд, а потім обхід, протягом 20 днів, житлових приміщень і занесення інформації на планшети.

За її словами, наразі немає ще розпорядження Кабміну про регулювання термінів проведення перепису. Через це, неможливо розпочати відбір працівників, які здійснюватимуть перепис, а також врегулювати питання з оплатою праці.

“Також є проблема зі змішаними територіями у селах та Івано-Франківську. Наразі наші працівники перевіряють вулиці, уточнюють назви та наявності номерів на будинках. Виявилось, що багато вулиць не мають жодного вказівника. Майже третина перевірених будинків не мають жодних номерних знаків. Найгірша ситуація у Букачівцях Рогатинського району, Ворохті та Обертині, що на Тлумаччині”, – наголосила Макар.

Читайте також:  Шкарлет розповів про новації в "карантинному" навчальному році

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.