facebook

Як восени можна платити менше за електроенергію

Оснащення квартири трьохфазним лічильником електроенергії дозволяє оплачувати спожите світло по тарифу на 60% нижче затвердженого, передає Корупція.Інфо

 

Як стало відомо, вартість електрики знижується в нічний період – з 23:00 до 07:00. Електрика в цей період відпускається на 60% дешевше затвердженого тарифу. Вибираючи трьохфазний лічильник електроенергії необхідно враховувати, що в пікові години ціна електроенергії збільшується на 50%.

Розрахунок вартості електрики для побутових споживачів при наявності трьохфазного лічильника в залежності від періоду часу.

Скільки споживачі заплатять за світло за показаннями трьохзонного електролічильника

Ціни на електричну енергію для населення були переглянуті на підставі постанови НКРЕКУ Тарифи на електричну енергію вступили в силу 1 березня поточного року. Для побутових споживачів енергоресурс відпускається за цінами:

– 0,9 грн за кіловат при використанні до 100 кВт · год на місяць;

– 1,68 грн за кіловат при споживанні від 101 кВт · год на місяць.

Скільки коштує електроенергія в залежності від періоду часу.

Тарифи на світло при використанні трьохфазного електролічильника

Щоб платити за спожите світло за вказаними тарифами, споживачам необхідно використовувати побутові прилади великої потужності в нічний час.

Як встановити трьохзфазний прилад обліку в квартирі

У 2016 році в Україні спростили процедуру установки багатотарифного приладу обліку електроенергії. Споживачам дозволили купувати лічильник як в компаніях, що постачають електроенергію, так і в приватних.

Щоб замінити однофазний прилад обліку на трьохфазний необхідно:

1. Купити електролічильник.

2. Написати заяву на проведення параметризації приладу обліку електроенергії.

3. Якщо лічильник куплений не в компанії, що поставляє електрику, слід виконати роботи по вхідному контролю. Для цього слід звернутися в енергопостачальну компанію і отримати направлення на виконання вхідного контролю.

Читайте також:  Тарифи на комуналку в Україні від 1 січня: що буде з цінами на газ, опалення, світло та воду

4. Замовити послугу монтажу нового приладу обліку. Роботи повинні виконувати співробітники енергопостачальної компанії за рахунок споживача.

5. Після установки трьохзонного лічильника, його необхідно опломбувати і укласти з енергопостачальною компанією новий договір на поставку електрики.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.