facebook

“Біохакери” вперше випробували ін’єкцію для нічного бачення

Команда припустила, що ін’єкція “Се6” в око здатна підвищити здатність людського ока бачити в темряві.
1601573




Незалежна дослідницька група Science for the Masses, яка називає своїх учасників “біохакери” створила і успішно випробувала ін’єкцію, що дозволяє людині бачити в темряві. Результат дослідження опублікований на їхньому сайті.

Кілька років тому команда припустила, що ін’єкція “Се6” в око здатна підвищити здатність людського ока бачити в темряві. В ході нового дослідження вони знайшли добровольця, який погодився випробувати її на собі.

“Се6” – світлочутлива молекула “хлорин Е6” – являє собою аналог хлорофілу, що виділяється з водоростей і використовується для лікування окремих різновидів раку.

У ході експерименту, очі добровольця ретельно очистили від забруднень і мікропилінок, і, щоб не дозволити оку моргнути і змити розчин, обережно зафіксували. Після цього в кожне око було закапане по три дози (50мкл) розчину з “Се6”.

Чорний колір швидко розсмоктався, але очі швидко прикрили чорними контактними лінзами, щоб вони не отримували зайвого світла.

Колір очей визначає професійні здібності людини – вчені

Через годину в повній темряві піддослідний зміг розрізняти форми об’єктів, які розташовані в десяти метрів від нього. Через деякий час ефект посилювався, дистанція збільшилася на п’ятдесят метрів.

“Випробуваний ідентифікував об’єкти зі 100-відсотковою точністю, тоді як контрольна група – тільки в 33 відсотків випадків”, – повідомляють Science for the Masses,

Експеримент продовжили в нічному лісі – випробуваний і кілька людей контрольної групи мали розглянути і за допомогою лазерної указки показати, в якому напрямку від них знаходяться інші, – і знову нічний зір показав високу точність.

Представлений перший у світі смартфон з розпізнаванням райдужки очей

Читайте також:  "Путін починає здуватися": Експерт назвав ціль позачергового засідання держдуми РФ

Щоб зберегти очі, якийсь час доброволець був змушений носити сонцезахисні окуляри, однак до ранку все наслідки ін’єкції “розсмокталися”.

За 20 днів ніяких побічних ефектів у нього не відзначалося.

Шукайте деталі в групі Facebook