facebook

МОН розробило сценарії підвищення зарплат учителів: та чи є на це гроші

Міністр освіти України Оксен Лісовий заявив, що для підвищення зарплат учителям потрібно додатково 270 мільярдів гривень, але таких коштів у держави немає.




Міносвіти розробило кілька сценаріїв підвищення заробітних плат, включаючи поетапний, для яких потрібно додатково хоча б 80 мільярдів гривень.

Учителі в Україні очікують на підвищення оплати праці. Однак посадовці заявляють про відсутність необхідних коштів.

Міністр освіти і науки України Оксен Лісовий заявив, що для підвищення зарплати всім працівникам освіти треба додатково 270 мільярдів гривень. Про це він сказав під час години запитань до уряду у Верховній Раді.

Скільки грошей треба на підвищення зарплат учителям
Міністр заявив, що питання підвищення зарплат освітянам передбачено статтею 61 прикінцевих положень закону “Про освіту” і є правильним і справедливим. Але на це додаткових грошей на сьогодні у держави немає.

Все ж посадовець зазначив, що Міносвіти розробило кілька сценаріїв підвищення заробітних плат для вчителів, зокрема й поетапний. Для їхньої реалізації треба додатково хоча б 80 мільярдів гривень.

Водночас міністр наголосив, що на сьогодні видатки на зарплати освітянам фінансують за кошти донорів і партнерів.

Щойно з’явиться можливість, я абсолютно впевнений, що вчителі будуть перші в черзі на підвищення їхніх соціальних стандартів,
– заявив міністр.

При цьому додав, що на сьогодні пріоритетом для міністерства та уряду є безпека дітей: усі ресурси спрямовують на забезпечення цієї потреби.

Що кажуть у Мінфіні
Заступник міністра фінансів України Роман Єрмоличев повідомив, що зарплати вчителів у 2025 році не зростуть через необхідність спрямування внутрішніх резервів на оборону країни.
На зарплати вчителів на 2025 рік заклали близько 103 мільйонів гривень освітньої субвенції, що не відрізняється від суми на 2024 рік.

Читайте також:  Вчителі мають стати рок-зірками: Федоров анонсував підвищення зарплат освітянам

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.