facebook

В українських школах мають з’явитись кар’єрні радники

В українських школах мають з’явитись посади кар’єрних радників, які будуть допомагати учням з вибором профілю у 10 класі.



5–6 жовтня в Києві відбудеться фестиваль «Освіта Дивосвіту 2024»
Про це розповів заступник міністра освіти і науки Андрій Сташків в інтерв’ю «Українська правда. Життя», коментуючи реформу старшої профільної школи.

За його словами, кар’єрні радники будуть працювати з учнями 8-9 класів.

«Учень після 9 класу буде обирати профіль, що відповідатиме освітній траєкторії, якою він планує рухатися далі. Тому ми зараз працюємо над тим, щоб у 8-9 класах почали працювати кар’єрні радники, які будуть допомагати з вибором профілю у 10 класі», – пояснив посадовець.

Також він зазначив, що завданням радників буде допомогти учням обирати, по-перше, ті напрями, які цікаві їм, а по-друге – ті, що потрібні для майбутніх інженерів, програмістів – спеціалістів, які зможуть працювати над розробками, зокрема, нових технологій.

На питання журналіста про час запровадження такої посади Сташків відповів, що наразі це концепція, над якою працюють у МОН.

«І щойно вона буде розроблена, ми її представимо і розкажемо, як це працюватиме. Це та ж профорієнтація, яка і зараз є в школах у старших класах. Проте ми хочемо її модифікувати, зробити цікавішою і більш дієвою», – наголосив заступник міністра.

Читайте також:  Батьки, сядьте: чи можуть вигнати дитину зі школи за погану поведінку та оцінки

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.