facebook

Чи отримуватиме вчитель доплату за участь в апробації підручників

Таку доплату не передбачено в державному бюджеті. Водночас засновники закладів освіти можуть установлювати надбавку, винагороду, преміювання чи інші види стимулювання та відзначення власним коштом та коштом інших джерел, не заборонених законодавством.



Про це зазначили в МОН.

Також там розповіли, що відтепер підручники, які друкує держава, будуть проходити обов’язкову апробацію. Апробація – це дослідження якості підручників, яке відбуватиметься під час освітнього процесу. Вчителі, які візьмуть у ній участь, будуть використовувати посібники в освітньому процесі та даватимуть зворотний звʼязок для їхнього поліпшення. Результатом апробації має стати внесення змін перед друкуванням державним коштом. Розпочнется вона 2 вересня 2024 року і має завершитися до початку конкурсного добору підручників. Спочатку вчителям запропонують використати підручник під час навчання, а потім надати зворотний зв’язок.

Апробацію можуть проводити педагоги, які викладають навчальний предмет або інтегрований курс, навчальна література до якого проходить апробацію, мають відповідну освіту та педагогічний стаж не менше ніж три роки. Паралельно можна проводити апробацію не більше ніж двох підручників, проте не більше за один підручник за кожною назвою. Заклад освіти визначає, які вчителі проводитимуть апробацію. Водночас там переконують: участь в процесі є добровільною, хоч її і будуть враховувати під час атестації.

Читайте також:  Розміри окладів педагогічних та науково-педагогічних працівників у 2024 році

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.