facebook

Українські біженці у Чехії можуть отримати допомогу в розмірі 10000 грн: кому нададуть

Українським дітям-біженцям з інвалідністю з тимчасовим захистом (віком від 0 до 17 років), які проживають у Чеській Республіці внаслідок воєнного конфлікту в Україні, ЮНІСЕФ у партнерстві з Чеським Червоним Хрестом і в координації з Міністерством праці та соціальних справ (MoLSA) надасть щомісячну фінансову допомогу в розмірі 6 600 чеських крон (у перерахунку 10000 грн).

Метою програми є підтримка українських дітей-біженців, які проживають у Чеській Республіці.

Очікується, що програма триватиме протягом строку дії тимчасового захисту відповідно до Lex Ukraine V (тобто до березня 2024 року).

Щоб мати право на участь у програмі:
Ви повинні бути законним опікуном дитини/дітей, які 1) мають інвалідність та 2) отримали тимчасовий захист, виданий чеською владою;
Ви повинні в даний час проживати в Чеській Республіці (як ви, так і дитина/діти з інвалідністю);
Ви повинні проживати в одному домогосподарстві в Чеській Республіці з дитиною/дітьми з інвалідністю з числа українських біженців, яким було надано тимчасовий захист чеською владою;
Ви повинні здійснювати догляд за дитиною з інвалідністю.
Якщо ви підпадаєте під дію цієї програми й хочете подати запит на прийом для реєстрації, будь ласка, заповніть та відправте подану  форму.


Якщо вам потрібна допомога у заповненні цієї форми, будь ласка, телефонуйте за номером: +420 277 079 800.

У заявників має бути наступний пакет документів:

паспорт громадянина України;
дитяче свідоцтво про народження;
посвідчення дитини з інвалідністю;
дійсна медична картка;
документ про тимчасовий захист дитини;
документ, що підтверджує, що громадянин є законним представником дитини;
IBAN (міжнародний номер банківського рахунку) банківського рахунку на ім’я законного представника, який піклується про дитину з інвалідністю та відповідає вищезазначеним критеріям.

Читайте також:  Не залишайте людей самих у біді! Допоможіть врятувати ангелятко. Сума надзвичайно велика. Зробіть, будь ласка, репост, якщо вам не важко

Платежі не будуть проводитись на банківські рахунки на ім’я іншої особи (не опікуна) або на банківський рахунок за межами Чеської Республіки.

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.