facebook

Графіки відключення електроенергії в Україні: якими вони будуть

В Україні графіки відключень у більшості регіонів уже розробили. Далеко не факт, що їх застосовуватимуть, проте зразкове розуміння, як довго може тривати відключення, є. Наприклад, у Львівській області їх запровадять з 1 жовтня (діяти вони почнуть лише за розпорядженням “Укренерго” та за необхідності скоротити споживання).



При цьому тривалість відключень може становити до двох годин поспіль і до чотирьох годин на добу. Про це йдеться у матеріалі OBOZREVATEL.

На Полтавщині, як зазначають в облдержадміністрації, може бути шість черг відключення світла. Також графіки аварійних та планових відключень вже розробили у “Вінницяобленерго”. Програму знеструмлення споживачів у підприємстві називають “справедливою та недискримінаційною”. Що ж до тривалості знеструмлення, їх періодичність може коливатися від 2 до 4 годин поспіль.

Така сама ситуація – у всіх регіонах. Спікер “Львівобленерго” Галина Петрушка на своїй сторінці у Facebook підтвердила, що компанія проводить інформування споживачів про приналежність до груп у графіках відключень.

“Є розпорядження міністерства, всі повинні підготувати графіки та поінформувати про них споживачів. Але це не означає, що з 1 жовтня почнуться відключення. Багато факторів: температура, ситуація з генерацією, російські атаки… Вам зараз ніхто не скаже точно, що буде”, – розповідає OBOZREVATEL співрозмовник в уряді.

Як підготуватися до вимкнення електроенергії? Діють ті самі правила. Якщо ви давно не перевіряли проводку, варто звернутися до електрика. Перепади в напрузі можуть призвести до нових проблем. Крім того, варто встановити реле напруги. Якщо щиток знаходиться усередині квартири, то реле можна встановити індивідуально (як і стабілізатор напруги). Принцип роботи реле дозволяє при різкому падінні чи зростанні напруги відключати подачу струму до стабілізації. Техніка не отримує “шкідливого” струму.

Читайте також:  ПриватБанк вимкне термінали, банкомати та мобільний додаток: що відбудеться

Допоможуть також пауербанки, акумуляторні системи, генератори (якщо технічна можливість для установки). Варто також зробити запас води (питної та технічної) на випадок, якщо внаслідок відключення електроенергії виникнуть проблеми з водопостачанням

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.