facebook

З 1 вересня українські школи відмовляться від смартфонів, і це ще не все

У новому навчальному році будуть ще й нові форми для організації засвоєння знань.



Для наших читачів, які мають на вихованні діти шкільного віку, з’явилися важливі новини. Так, у різних регіонах нашої країни з 1 вересня, залежно від ситуації з безпекою, школярі та студенти навчатимуться за оптимальною для місцевості формою навчання.
Про це стало відомо завдяки інформації від Міносвіти, а також регіональних чиновників, які працюють над новими правилами та форматами навчання.

Наприклад, там, де повітряна тривога лунає не так часто, як на Сході чи Півдні, діти підуть до школи (за умови наявності укриття).

Там, де є загроза балістичних ракет (а це означає дуже короткий час від оголошення тривоги до того моменту, коли потрібно сховатися в укритті) буде онлайн-навчання.

Водночас з 1 вересня вирішили запровадити ще одну нову форму навчання. Суть її полягає в тому, що діти, які зараз перебувають за кордоном, матимуть змогу вивчати український компонент шкільної освіти. Щодо тривалості, то це – 6-8 годин на тиждень. Інші предмети школярі можуть вивчати у країнах, де вони перебувають.

Чи не найпомітніші зміни будуть у школах Львова. Саме тут у багатьох навчальних закладах планують скоротити користування мобільними телефонами.

“Ми хочемо максимально скоротити користування мобільними телефонами. Це не буде стосуватися випадків, коли потрібно зв’язатися з батьками чи навчального процесу, коли телефони замінюють підручники. Це важливо, щоб контролювати кількість часу, який діти проводять у телефоні, та власне контент, який вони там споживають”, – зазначив начальник Львівського міського управління освіти Андрій Закалюк.
Щодо такого моменту, коли батькам потрібно зв’язатися з дитиною, то це можна буде зробити через учителя.

Читайте також:  Атестація педагогічних працівників 2023 року: що принесуть нові правила

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.