facebook

У Чехії українець зґвалтував і хотів вбити 15-річну дівчину

Вчинок юнака спровокував хвилю ненависті до українців.



У Чехії затримали 18-річного українця, який зґвалтував і намагався вбити 15-річну дівчину. Вчинок підозрюваного спровокував хвилю ненависті до біженців з України, через що на це відреагував президент Чехії Петр Павел.

Про це пише чеське видання denik.cz.

Заманив у ліс, зґвалтував і думав, що вбив
Трагедія сталася минулої середи в чеському місті Пльзень. Згідно зі встановленими фактами, хлопець заманив дівчину на прогулянку біля річки.

“Оскільки дівчина була знайома з чоловіком певний час, вона погодилася. Через деякий час чоловік змінив напрямок і несподівано пішов до найближчого лісу”, – пояснила речниця поліції Міхаела Райндлова.

Молодик зв’язав дівчині руки, заклеїв їй рот клейкою стрічкою і зґвалтував. Він завдав їй різаниих ран і погрожував убивством.

“Потім він загорнув дівчину в мішок, скинув її з урвища до лісу і зник з місця злочину. Дівчині, яка симулювала смерть, що, ймовірно, врятувало їй життя, вдалося втекти з місця події і викликати швидку допомогу. Вона негайно повідомила нам про цей випадок”, – додала Райндлова.

Реакція мера міста
Роман Заржицький, мер міста Пльзень, прокоментував інцидент у соціальних мережах.

“Мені дуже шкода дівчину. Як батько доньки такого ж віку, я навіть не можу уявити, через яке пекло їй довелося пройти. Такий вчинок не має жодного виправдання, і навіть найсуворіше покарання буде недостатнім для винуватця”, – сказав він.

Міський голова також спробував заспокоїти місцевих жителів, наголосивши, що винуватця суворо покарають.

Вчинок юнака спричинив хвилю ненависті до українців
Вчинок юнака також підняв чергову хвилю ненависті до українців. І це незважаючи на те, що обвинувачений живе тут уже давно і тому не є одним із біженців, які прибули до Пльзеня за останні півтора року.

Читайте також:  Молодий українець раптово помер на заробітках у Польщі

Деякі жителі нібито навіть спробували організувати акцію протесту проти українських біженців. Тоді поліція закликала цього не робити, оскільки хвиля ненависті нікому не допоможе, а зробить лише гірше.

Через резонанс відреагував президент Чехії
Президент Чехії Петр Павел відреагував на скандальний інцидент у Пльзені.

“Нагнітання негативних емоцій до некерованого рівня призводить лише до того, що ми стаємо тим, проти чого виступаємо. Я високо ціную позицію наших громадян, які поки що об’єднані у своєму прагненні просувати справедливість, правду й солідарність”, – написав він.

Згодом він додав, що сподівається на правосуддя, і наголосив, що насильство немає національності.

“Я високо оцінюю швидку роботу поліції, яка затримала обох зловмисників і вжила заходів для посилення безпеки наших громадян. Правила повинні застосовуватися однаково до всіх. Насильство та агресія не мають національності чи віросповідання. Ми не будемо миритися з їхніми проявами, незалежно від того, хто їх чинить”, – наголосив президент.

Зазначимо, що раніше іншого 16-річного хлопця нібито з України звинуватили в нападі на жінку в Празі. 18-річного українця, якого підозрюють у насильстві, суд відправив під варту.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.