facebook

На війні загинули 38-річний Юрій Вишневський та 48-річний Ігор Пилипко

Сумні звістки отримали громади Брошнева-Осади та Івано-Франківська.

Трагічна звістка знову сколихнула Рожнятівщину. У бою за Україну героїчно загинув щирий патріот і відважний захисник Юрій Вишневський із Брошнева-Осади.

Воїн поляг у бою 23 липня в результаті мінометного обстрілу поблизу села Червоне Запорізької області.

“Щира і добра людина, справжній син України, котрий у перші дні війни з московською ордою пішов добровольцем захищати нашу землю і всіх нас. А інакше не міг… Адже він виховувався у родині великих патріотів, котрі ще у далекому корінні зазнали поневірянь від москаля. І тільки за те, що Україна для них була понад усе”, — повідомив голова громади Тарас Манорик.

19 вересня Юрію виповнилося б тільки 39 років. Він був родом з села Іванівки на Рожнятівщині. Після одруження проживав у Брошневі-Осаді.

Без сина, чоловіка, батька і брата залишилися батьки, дружина, двоє дітей та рідні сестри.

“Ми щиро дякуємо тобі, Юрію, за мужність і відвагу, за жертовну боротьбу за кожного з нас! Висловлюємо співчуття рідним і близьким Героя”, — йдеться у співчутті земляків.



22 липня на війні загинув іванофранківець Ігор Пилипко. Про це повідомила тітка бійця Квітослава Крижанівська, інформує “ГК”.

Воїн народився 20 квітня 1974 року на Тернопільщині. Навчався в Івано-Франківську, переїхав сюди. Багато років працював завідувачем майстерні на художньому факультеті в ПНУ. Потім — на приватному підприємстві, займався деревообробкою.

“Його знало пів Франківська, бо був майстром своєї справи, — розповідає тітка. — Умів і любив працювати з деревом, постійно щось вигадував, впроваджував нові розробки — неймовірно творчий. Чуйний, спокійний, ніколи голосу не підвищив, не грубив нікому, вмів слухати людей”.

Читайте також:  Пекeльний бiль: “Для вбuтиx ракетою 14-річних донечок мати шукає весільні сукні”

До ЗСУ чоловіка призвали на початку березня. Він служив разом зі своїм давнім другом, колегою Володимиром Клідом, родом із тлумацького села Олешів. Разом вони і загинули.

Вдома в Ігоря Пилипка залишилися батьки, дружина і двоє синів — 19 і 9 років.

Сьогодні, 25 липня, о 19.00 у Домі смутку на вул. Ребета відбудеться парастас за померлим. Об 11 годині, 26 липня, у Дому смутку розпочнеться церемонія похорону.

Поховають бійця поруч із бойовим побратимом Володимиром Клідом на Алеї слави в Івано-Франківську.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.