facebook

Данілов заявив про ознаки виснаження арсеналу Росії: може атакувати лише на одному напрямку фронту

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов заявив, що Росія більше не має сил для проведення атак більш ніж на одному фронті. Арсенал ворога суттєво зменшився.



Про ознаки виснаження запасів путінської армії він розповів у коментарі The Wall Street Jounal. Данілов звернув увагу, що РФ концентрує дуже велику кількість артилерії та бронетехніки на кожному квадратному кілометрі, що дає їй перевагу.

Однак ситуацію змінює постачання в Україну американських систем HIMARS, що дали змогу завдати ударів по російських цілях за лінією фронту, які раніше були поза досяжністю українських знарядь.

Данілов наголосив, що війська РФ дуже стурбовані роботою HIMARS, адже вони беззахисні перед цими установками. Секретар РНБО уточнив, що на території України діють уже дев’ять HIMARS та аналогічних американських комплексів. Однак, щоб розпочати контрнаступ на сході, потрібні ще десятки таких установок.

Данілов також розповів, що ракетна кампанія проти України спрямована на те, щоб послабити підтримку війни серед української громадськості, переважна частина якої вважає неприйнятним досягнення мирної угоди з Москвою шляхом поступки територій.

“Ми хочемо як перемогу повернення наших територій і безпеку від нового нападу. Чи співпадає наша перемога з перемогою наших партнерів, які нам допомагають, – велике питання”, – додав він.

Читайте також:  На війні загинули прикарпатці Олег Бріцький, Володимир Вибранський та Олександр Кулак

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.