facebook

Командувач Нацгвардії подав у відставку через розстріл у Дніпрі

Командувач Національної гвардії України Микола Балан подав у відставку через розстріл військових у Дніпрі. Він також усунув командування полку, у якому стався цей трагічний інцидент.



 

Про це повідомив РБК-Україна з посиланням на його заяву на брифінгу в Дніпрі.

«З урахуванням того, що за будь-які дії несе відповідальність командир або командувач, сьогодні вранці я висловив бажання і написав рапорт міністру внутрішніх справ та клопотання перед президентом України про відставку та звільнення з посади командувача Нацгвардії», – заявив Балан.

Він також уточнив, що відсторонив від виконання обов’язків командування полку, в якому служили нацгвардійці, яких задіяли в охороні «Південмашу», щоби вони не могли впливати на розслідування.

Нагадаємо, що цієї ночі в Дніпрі на території Південного машинобудівного заводу службовець нацгвардії України розстріляв товаришів по службі та втік.

Згодом правоохоронці знайшли та затримали 20-річного Артемія Рябчука, солдата-строковика Нацгвардії, який сьогодні вночі розстріляв своїх товаришів.

Керівник Міністерства внутрішніх справ Денис Монастирський відреагував на розстріл військовослужбовців в Дніпрі. Він заявив, що незабаром створять спеціальну комісію для вивчення обставин трагедії.

Офіційно про причини вчинку 20-річного строковика наразі не відомо. Натомість є версія, що мотивом вбивства Артемієм Рябчуком своїх товаришів по службі могла бути помста за образи з боку командирів.

Двоє військовослужбовців, які 27 січня постраждали внаслідок стрілянини у Дніпрі, перебувають у вкрай тяжкому стані. Найважчий стан – у 22-річної військовослужбовиці Нацгвардії.

Читайте також:  В Україні зафіксовано 11411 випадків COVID-19, за добу - 550

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.