facebook

У жовтні українців чекає новий тариф на електроенергію: Кабмін ухвалив рішення

У Кабміні ухвалили рішення з 1 жовтня знизити вартість електроенергії для 80% побутових споживачів. Вона складе 1,44 грн/кВт-год (у разі споживання до 250 кВт-год). В Міненергетики 22 вересня провели засідання аукціонного комітету з продажу електроенергії за двосторонніми договорами, затверджені приблизні договори з купівлі-продажу. Перший заступник міністра Юрій Власенко назвав це остаточним етапом підготовки до запуску фінансової моделі ПСО.

Тарифи на електроенергію в Україні незабаром зміняться


Її введення забезпечить реалізацію ініціативи президента щодо зниження тарифів. Про це повідомляє пресслужба Міненергетики.

“Ми узгодили деталі нових договорів купівлі-продажу з НАЕК “Енергоатом”, постачальниками універсальних послуг та ОСР, щоб забезпечити стабільне і надійне електропостачання населенню в умовах роботи нового механізму ПСО”, – заявив Власенко.

Крім цього, були затверджені форми додаткових угод до договорів із купівлі-продажу. У них були прописані дії сторін у разі тимчасового призупинення або ж зменшення продажу електроенергії тощо.

Відзначимо, в Україні вже з 1 жовтня тарифи на опалення збільшаться до 40%, залежно від населеного пункту і підприємства. Також зміняться ціни на гарячу воду і електроенергію.

Так, з 1 жовтня 2021-го знизять тарифи на електроенергію з 1,68 до 1,44 грн. Ціна знизиться для більшості українських громадян. Проте ті сім’ї, які використовують від 250 кВт-год струму, за кожну наступну кВт-год платитимуть за старою розцінкою – 1,68 грн.

Читайте також:  В Україні приготували нові тарифи на газ: деталі

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.