facebook

Розбестив понад 140 дітей: у Львові “пастир” попався на педофілії

Львівський пастир Роман Московченко розбестив близько 150 дітей, через що зараз він перебуває на лікуванні в психіатричній лікарні.



Про це повідомляє Центр “Жіночі перспективи” у Facebook.

Псевдопастир чинив сексуальне насильство над жертвами у дитячих таборах, підсобних приміщеннях, у церкві та в школі, де він працював.

Інформація про насильство випливла після звернення до правоохоронців 22-річної дівчини, яка розповіла про 10-річну наругу з боку свого викладача.

Під час слідства було знайдено комп’ютери, ноутбуки, жорсткі диски, флешки з відео та фотографіями дітей.

“Поліцейські були шоковані кількістю фото та відео доказів. Також знайшли щоденники, в яких Московченко детально описував свої сексуальні стосунки з дітьми та їхню тривалість. Записи він вів із 2005 по 2020 рік. Спочатку записував від руки, а потім сканував усі записи та став набирати їх на комп’ютері. Ці записи стали дуже важливими доказами у справі”, – розповіли у Центрі “Жіночі перспективи”.

З 2003 до 2018 року Московченко працював координатором зовнішніх зв’язків НВК “Школа-гімназія святої Софії у Львові”. Також він мав спільноту “Діти Христа” на території школи.

Перша медична експертиза встановила, що підозрюваний абсолютно осудний і його можна засудити за всією суворістю закону. На той момент йому загрожувало 15 років ув’язнення.

Псевдопастир свою провину не визнавав і від усіх звинувачень відмовився.

Потім його адвокат повідомила, що за рік слідства та утримання у СІЗО підзахисний практично перетворився на “овоча”, неодноразово намагався вчинити самогубство. Вона почала наполягати на повторно-психологічній експертизі, яка таки визнала його недієздатним.

У зв’язку з цим Московченко найімовірніше до кінця життя перебуватиме на примусовому лікуванні у психіатричній лікарні. У разі одужання суд повернеться до розгляду обвинувального акта.

Читайте також:  Врізав майже 7-бальний шторм: Україну накрила сильна буря

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.