facebook

Ексміністру енергетики Насалику повідомили про підозру через зв’язки з Фірташем – ЗМІ

Журналіст Євген Плінський зазначив, що слідчі Держбюро розслідувань (ДБР) повідомили про підозру колишньому міністру енергетики Ігорю Насалику. За інформацією його джерел, ексміністр підписав на користь олігарха Дмитра Фірташа збиткові для держави угоди.



Про це він написав у себе в Telegram. При цьому журналіст зазначив: йдеться про загальну суму в 1,5 млрд грн.

“Джерела повідомляють, що слідчі ДБР повідомили про підозру колишньому міністру Міністерства енергетики та вугільної промисловості України Ігорю Насалику. Його підозрюють у підписанні збиткових для держави угод на користь Фірташа на суму 1,5 млдр грн”, – розповів журналіст.

Його слова підтвердили в УП. Там зазначили: про підозру Насалику повідомили правоохоронці.

“ДБР повідомило про підозру колишньому очільнику Міністерства енергетики та вугільної промисловості України Ігорю Насалику. За даними джерела в правоохоронних органах, Насалика підозрюють у підписанні збиткових для держави угод на користь пов’язаних із олігархом Дмитром Фірташем компаній на суму 1,5 млрд грн”, – йдеться в повідомленні.

Раніше Насалика вже підозрювали у декларуванні недостовірної інформації. Йому інкримінували замовчування у декларації фінансового зобов’язання у 1,2 млн доларів, яке він не вказував з 2015 до 2018 року.

Втім, справу закрили – через скасування Конституційним судом відповідальності за цей злочин. А втім, сам Насалик домігся поновлення справи – бажаючи довести свою невинуватість. Проте Вищий антикорупційний суд кримінальне провадження повторно закрив.

Очікуються гучні посадки та звільнення

Загалом же найближчим часом в Україні очікуються гучні посадки та звільнення. Як повідомив голова фракції “Слуга народу” Давид Арахамія, вже 1 лютого будуть:

обшуки у податковій;
вручення повідомлень про підозру посадовцям Міністерства оборони;
обшуки в олігарха Ігоря Коломойського щодо “Укрнафти”;
“ціла серія негласних слідчих дій”;
обшуки у ексглави МВС Авакова;
обшуки у нардепа від ОПЗЖ Столара;
звільнення всього керівного складу митниці.

Читайте також:  З 1 січня зросте тариф на воду: скільки платитимуть українці

“Країна під час війни змінюватиметься. Якщо хтось не готовий до змін, то держава сама прийде і допоможе їм змінитися”, – пояснив Арахамія.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.