facebook

Скандал на Закарпатті: депутат з партії фанатів Орбана “здала” область Угорщині

Юдіта Петеї пішла на відверту провокацію – на своїй сторінці в соцмережі розмістила фото карти області, половина якої пофарбована в кольори угорського прапора.

В Закарпатської області вибухнув новий скандал, пов’язаний з політиками, орієнтованими на прокремлівського прем’єра Угорщини Віктора Орбана.

Цього разу “відзначилася” в Facebook депутат Закарпатської обласної ради від проорбанівської партії КМКС Юдіта Петеї.

Вона пішла на відверту провокацію – на своїй сторінці в соцмережі розмістила фото карти області, половина якої пофарбована в кольори угорського прапора.

При цьому на картинці написано “Боже, бережи Закарпаття”. Зазначимо, що Петеї також розповідала про нібито “утиски” угорців на Закарпатті.



Пізніше депутат видалила фото зі своєї сторінки, уточнює місцеве видання Мукачево.net.

Що відомо про партію КМКС (Партія угорців України)
Представлена в місцевих радах на Закарпатті. Орієнтується на скандального угорського прем’єра Віктора Орбана, відомого українофобськими заявами.

Скандали з КМКС

Під час голосування на українських місцевих виборах у 2020 році міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто відкрито втрутився у виборчий процес, закликавши проживаючих на Закарпатті угорців підтримати “Партію угорців України”.

Пізніше МЗС вручило послу Угорщини в Україні Іштвану Ійдярто ноту протесту у зв’язку з фактами політичної агітації Угорських офіційних осіб на користь однієї з політичних партій на місцевих виборах України.

Читайте також:  Нардеп від Прикарпаття запитав у Гройсмана, чому Україна опинилась на першому місці в корупційному рейтингу

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.