facebook

Почалась масова евакуація людей на захід України: названо міста, в які везуть переселенців

В Україні розпочалася евакуація жителів Херсона на захід країни. Першу сотню евакуйованих везуть до Хмельницького. Крім того, деяких евакуйованих тимчасово відправлятимуть до Кривого Рогу, Одеси або Миколаєва.



Про початок евакуації з Херсона розповіли в міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Перша сотня херсонців уже вирушила потягом до Хмельницького. Людей евакуюють безплатно. Серед них – 26 дітей, а також 6 людей з обмеженою мобільністю і 7 лежачих хворих.

Одразу після прибуття до Хмельницького усім виплатять одноразову грошову допомогу: по 2000 гривень на одного дорослого і по 3000 гривень – на дитину або на інваліда. Водночас, усіх відразу зареєструють як ВПО і призначать їм щомісячні виплати, які також становитимуть по 2000 гривень на дорослого і по 3000 гривень на інвалідів і дітей.

Харчування та проживання переселенцям із Херсону обіцяють безкоштовне.

Крім того, херсонці також можуть тимчасово виїхати в евакуацію зі свого міста до Кривого Рогу, Одеси та Миколаєва. Там вони перебуватимуть тимчасово. А згодом їх поїздами відправлять зимувати у більш безпечні регіони.

Усі питання, що стосуються евакуації громадян, можна з’ясувати на гарячій лінії Мінреінтеграції. Номер для зв’язку: 15-48. Можна також скористатися чат-ботом Мінреінтеграції: https://webk.telegram.org/#@Minre_1548_Help_Bot.

Читайте також:  В Італії померла 30-річна легкоатлетка, донька тренера клубу «Прикарпаття»

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.