facebook

Деяким українкам у Польщі виплатять допомогу по 4000 доларів: хто може розраховувати

У Польщі стартувала програма Rebuilding Ukrainian Business – Entrepreneurial Women, яка націлена на підтримку біженок з України. За цією програмою деяким українкам буде надана допомога 4000 доларів. Такі гроші дадуть їм на відкриття власної справи. Для цього їм треба взяти участь у спеціальному проекті.



Про це повідомляє ukrainianinpoland.pl.

Декілька днів тому стартувала програма Rebuilding Ukrainian Business – Entrepreneurial Women. Проект націлений на забезпечення матеріальної допомоги українським жінкам, які виїхали до Польщі через війну. Передбачається, що отримані кошти вони витратять задля відкриття власної справи на території Республіки Польща.

Усі, хто візьме участь у проекті, будуть отримувати в рамках програми різноманітну допомогу. Як зазначалося вище, кінцева мета – організація та відкриття власної справи.

Для цього організатори підготували наступні інструменти та заходи:

загальний тренінг, присвячений господарській діяльності;
одноразовий ваучер на суму, еквівалентну 4 000 доларів США (USD) на придбання активів, необхідних для ведення господарської діяльності;
до 41 години індивідуальних консультацій для кожної учасниці щодо відкриття та ведення господарської діяльності, у тому числі юридичні консультації у цій сфері;
допомога у веденні бухгалтерського обліку, а саме щомісячна підтримка в бухгалтерському обслуговуванні господарської діяльності учасниці програми;
підтримка в просуванні бізнес-пропозиції, яка надається вибраним організатором агентством, та передбачає до 50 годин.
Загальний тренінг складається з цілого циклу занять. Він триватиме протягом трьох з половиною днів. При цьому заняття будуть проводитись у трьох різних локаціях на території Польщі, одна з яких розташована у Варшаві. В ході занять учасницям буде надано загальну інформацію щодо того, як організувати та вести власну господарську діяльність. Також учасниць будуть навчати розробці бізнес-плану.

Читайте також:  У Польщі знайшли вбитими 32-річного батька та його 6-річну доньку: моторошна причина трагедії

При цьому організатор бере на себе зобов’язання забезпечити учасниць харчуванням. Однак слід зазначити, що відшкодовувати це харчування не будуть. Також майбутніх бізнес-леді забезпечать проживанням у вибраних ними об’єктах.

Під час загального тренінгу учасниці мають підготувати бізнес-план для запланованої ними господарської діяльності.

Кожна учасниця, чия робота, ідея та бізнес-план припадуть до вподоби організаторам, зможе розраховувати на отримання зазначених коштів до кінця 2022 року. При цьому бухгалтерська та маркетингова підтримка бізнес-проектів учасниць триватиме до 12 місяців від початку участі у програмі.

До участі в проекті буде залучено 80 громадянок України. Взяти участь у програмі підтримки Rebuilding Ukrainian Business – Entrepreneurial Women може будь-яка повнолітня та дієздатна жінка за наступних умов:

якщо вона є громадянкою України;
має номер PESEL;
планує розпочати господарську діяльність у Польщі до кінця 2022 року.
При цьому кожна учасниця протягом роботи програми повинна перебувати на території Республіки Польща.

Особливості відбору жінок для участі у програмі
Відбір кандидаток буде здійснювати спеціальна комісія. Учасниці будуть набирати бали, котрі стануть підставою для відбору особи. Бали надаватимуть за кожну аплікаційну форму. Кожну заявку оцінюватимуть в два етапи (формально і по суті). Під час цих етапів, окрім коректності заповнення аплікаційної форми, оцінюватиметься:

бізнес-ідея (послідовність та логічність, детальність опису діяльності, спосіб використання інструментів для просування);
потенційна цільова аудиторія та ринок (аналіз клієнтів, аналіз очікувань клієнтів, аналіз конкуренції та конкурентні переваги, аналіз масштабу ведення діяльності, у тому числі територія, місце);
професійний досвід та освіта кандидата (чи має він досвід, необхідний для ведення діяльності, та чи дозволяє його освіта успішно вести вибрану діяльність);
потенціал бізнес-проєкту (обґрунтовування та реальна можливість реалізації ідеї, оцінка ризиків та проблем, спосіб їхнього зведення до мінімум, здатність підібрати відповідне обладнання);
цифрові інструменти, передбачені для розвитку запланованої діяльності (створення веб-сторінки, профіль у соціальних мережах, реклама в інтернеті, інтернет-магазин).
Як взяти участь у програмі
Прийом заявок розпочався 26 вересня. Він триватиме до 17 жовтня 2022 року. Для того, щоб долучитися, потрібно виконати три прості кроки:

Читайте також:  Нас теж не пустять додому? Українці в Італії стурбовані поведінкою співгромадян

детально ознайомитись з умовами та правилами програми;
завантажити та заповнити форму заявки;
надіслати заповнену реєстраційну анкету на електронну адресу організаторів проекту ([email protected]).
Слід зауважити, що заявка повинна заповнюватись виключно в електронній формі польською, українською або російською мовою. В темі листа необхідно позначити “Аплікаційна форма”. У випадку неправильного або некоректного заповнення заявка прийматися не буде. Переможці будуть визначені до 15 листопада 2022 року, про що їм повідомлять відповідним електронним листом.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.