facebook

На окупованих територіях почались псевдореферендуми: мешканцям заборонили виїжджати з міст

На тимчасово окупованих територіях Запорізької, Херсонської, Донецької та Луганської областей сьогодні, 23 вересня рф починає проводити псевдореферендуми, які триватимуть до 27 вересня. Жителям Луганської області заборонили залишати місця проживання. Про це у Telegram повідомив голова Луганської військової адміністрації Сергій Гайдай.



За його словами, ще минулого тижня глава “ЛНР” заявив, що “республіка” не готова до неволевиявлення через безпекову ситуацію. Пізніше, коли кількість точкових вогневих уражень зросла і наблизився харківський фронт, бідні кремлівські режисери вирішили спробувати зробити постановку.

“Заборонено виїжджати з міст, якщо працюєш – змусять працювати, сидиш вдома – приїдуть військові: на Луганщині окупанти намагаються збільшити явку виборців під час неволевиявлення”, – зазначив Гайдай.

Росіяни підготували для зйомок пропагандистськими ЗМІ сюжети про “активну участь місцевих жителів у голосуванні”. Зокрема, у Біловодську на одному з підприємств начальник оголосив усім працівникам явку обов’язкову. Тих, хто не брав участь у голосуванні, автоматично звільняють з роботи, а списки тих, хто не з’явився, передадуть до керівництва “ЛНР”.

У Старобільську окупаційна влада забороняє місцевому населенню залишати місто в період з 23 по 27 вересня. За наявною інформацією, окупанти створюють озброєні групи, які обходять будинки та змушують людей брати участь у так званому референдумі.

Читайте також:  Нове "гарматне м'ясо": до кінця липня Росія планує сформувати 16 батальйонів, які перекине до України

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.