facebook

З полону звільнили легендарного тернополянина, захисника “Азовсталі” Михайла Діанова

Кілька хвилин тому стало відомо, що Михайла звільнили з полону. Відповідні фото опублікував відомий український журналіст Володимир Золкін.



Фото із захисником Маріуполя облетіло весь світ. Зробив цей кадр Дмитро Козацький (позивний «Орест») — голова прес-служби полку «Азов». Фото якраз було зроблене перед виходом українських бійців із Азовсталі.

У кадрі — чоловік після складної операції на правій руці. Проте він зберігає позитив. Це український військовий Михайло Діанов. Йому лише 42 роки, але виглядає він на років 20 старше — настільки складні випробування йому довелося пережити. У мережі його вже встигли наректи «людиною із сталі».

Михайло Діанов — один із захисників “Азовсталі”, який до останнього перебував у фортеці Маріуполя. Відомий багатьом завдяки знімку, на якому поранений боєць усміхається, незважаючи на тяжке поранення та металеві конструкції у руці.

Боєць полку Азов Дмитро Козацький показав останні фото з території Азовсталі: Місце моєї смерті та мого життя У мережі також знайшли фото з Михайлом, коли українські бійці здавалися у полон.

Герой Михайло Олександрович Діанов — український військовослужбовець, старший сержант, морський піхотинець Збройних Сил України, учасник російсько-української війни. Родом він з Тернополя.

Незадовго до початку повномасштабної війни, 20 лютого, він написав такі слова: “Ніколи, нікому не вдасться зламати морпіха! Але, справжнього!”

Крім того, Михайло – професійний музикант. Він грає на гітарі та фортепіано.

Вдома на захисника чекає доросла донька Катя. Дівчина знає про поранення батька: його нога була пробита, а рука та стопа сильно травмовані. На «Азовсталі» був гострий дефіцит ліків.

Читайте також:  Звільнена з полону Мар’яна Мамонова сьогодні народила дитину

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.