facebook

Жданов пояснив, чому ЗСУ ще не розпочали масштабний контрнаступ

Військовий експерт нагадав, що ЗСУ вже досягли чималих успіхів з початку повномасштабної війни.



Збройним силам України вдається стримувати наступ російської армії, під натиском ЗСУ ворог вже відступив з частини територій, захоплених на початку повномасштабної війни.

Про це заявив військовий експерт Олег Жданов.

За його словами, на сьогодні вже сформований фронт від Харкова до Херсона довжиною в понад тисячу кілометрів. Там ведуться активні бойові дії: якщо не штурмові, то локальні. І в української армії є локальні успіхи.

“Ми не можемо перейти в масовий контрнаступ, тому що у нас не вистачає сил. Ми не накопичували перед війною достатнього запасу, наші запаси на сьогоднішній день виснажені. Ми воюємо тільки за рахунок допомоги західних країн. Західні країни не поспішають нам давати цю допомогу – ми бачимо, як повільно і в яких малих обсягах надходить нам техніка і озброєння. Тому, як каже наш головнокомандувач генерал Залужний, на сьогоднішній день ЗСУ в змозі вести оборонну операцію. Але вона не проходить безслідно і має величезний успіх – російська армія сьогодні практично не може наступати”, – розповів Жданов.

Він нагадав, що за даними британської розвідки, в липні армія РФ просунулася на Бахмутському напрямку всього на 10 км і на три – в районі Пісок і Авдіївки.

“Сьогодні це велика перемога для ЗСУ. Так, нам хочеться атаку, звільнення наших територій, повернення міст під контроль нашої держави і вигнати окупаційні війська Росії з нашої території. Але, на жаль, вона дуже велика країна і у них дуже багато техніки і озброєнь”, – нагадав експерт.

Читайте також:  Ось чому Путін боїться офіційно оголосити війну Україні: Жданов розповів, як Кремль потрапив у капкан

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.