facebook

Росія знаходиться за кілька годин від дефолту – Bloomberg

Країна-терорист знаходиться всього за кілька годин від дефолту. Санкції Заходу через напад на Україну заблокували виплати власникам російського боргу.



Пільговий період для пропущених платежів за облігаціями на суму близько $100 млн, заблокованих через широкомасштабні санкції, закінчується в неділю (26 червня) увечері. Про це повідомляє Bloomberg.

Офіційної заяви не буде, але якщо інвестори не отримають своїх грошей до встановленого терміну, то вже 27 червня вранці відбудеться дефолт.

Країна була дуже близька до такого моменту раніше, але зуміла врятуватись в останній момент, змінивши методи оплати. Цей альтернативний шлях згодом був закритий у травні – лише за кілька днів до виплати $100 млн – коли США закрили лазівку в санкціях, яка дозволила американським інвесторам отримувати платежі за суверенними облігаціями.

Тепер питання в тому, що станеться далі, оскільки ринки зіткнулися з унікальним сценарієм неплатоспроможного позичальника, який має бажання та ресурси заплатити, але він не може. Великі рейтингові агенції зазвичай оголошують дефолт, але санкції позбавляють їхнього доступу до російського бізнесу.

“Оголошення дефолту – це символічна подія. Російський уряд уже втратив можливість випуску доларових боргових зобов’язань. Вже тепер Росія не може брати кредити у більшості зарубіжних країн”, – сказав Такахіде Кіуті, економіст із Дослідницького інституту Nomura в Токіо.

Оскільки штрафи щодо російської влади, банків та приватних осіб все частіше перекривають шляхи платежів, РФ стверджує, що виконала свої зобов’язання перед кредиторами, перевівши травневі платежі місцевому платіжному агенту, навіть якщо інвестори не мають власних коштів. Міністр фінансів Антон Силуанов послався на “форс-мажор” як виправдання переходу на іншу валюту, назвавши ситуацію “фарсом”.

Читайте також:  Притула: Росія повинна щодня відчувати розжарений страпон у задньому отворі. Відео

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.