facebook

“Результат може не задовольнити всіх”: Верещук про визволення військових із “Азовсталі”

Міністр наголосила, що результат може не задовольнити всіх, однак завдання – витягнути українських бійців.



Україна працює над визволенням військових з “Азовсталі”, перемовини з ворогом дуже складні.

Про це повідомила віце-прем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

“Серце країни зараз – це “Азовсталь”. Крім азовців, там наші ЗСУ, нацгвардійці, прикордонники, бійці СБУ, поліцейські та тероборона. Поділяю тривогу та хвилювання близьких за долю захисників фортеці. Війна – це кров і сльози. На війні чудес не буває. Є суворі реалії. Тому працює тільки тверезий та прагматичний підхід”, – зазначила вона.

Верещук підкреслила, що не варто перебільшувати вплив світових лідерів, “бо, якби цей вплив був належним, не було б війни”.

“Є наказ президента – зробити все можливе та неможливе, щоб витягнути наших звідти. Команда працює. Перемовини з ворогом дуже складні. Результат може не задовольнити всіх. Але наше завдання витягнути наших хлопців. Усіх. Живими. Дасть Бог, усіх врятуємо”, – підсумувала вона.

Як повідомляв УНІАН, після евакуації цивільних з катакомб “Азовсталі” у Маріуполі російські війська не зупиняють спроб захопити завод, на якому ведуть оборону українські воїни. Окупанти завдають ракетно-бомбових ударів по території заводу та за допомогою артилерії та танків проводять штурмові дії.

За словами президента Володимира Зеленського, для порятунку українських військових, які перебувають на “Азовсталі”, залучені впливові посередники і держави. У Генштабі ЗСУ стверджують, що операція з деблокування заводу потребуватиме значних зусиль і великої кількості військ.

11 травня віце-прем’єр Верещук заявила, що на території “Азовсталі” можуть перебувати ще близько тисячі бійців, половина з них тяжкопоранені.

12 травня вона повідомила, що зараз ведуться переговори про звільнення лише 38 важкопоранених бійців.

Читайте також:  Студентам доведеться погодитись на мобілізацію, якщо батьки не багаті: у Раді підготували новий закон

13 травня Зеленський повідомив, що Україна пропонує Росії різні механізми вивезення із заводу “Азовсталь” українських бійців, з президентом РФ Володимиром Путіним про це говоритиме президент Фінляндії. Йдеться про порятунок живих та вивезення тіл загиблих.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.