facebook

Коронавірус у дітей викликає цукровий діабет: дослідження вчених

Коронавірус підвищує ризики розвитку цукрового діабету. У зоні ризику не пенсіонери, а діти віком до 18 років.



Про це повідомляє ВВС із посиланням на дослідження вчених із різних країн.

Так, американські вчені з’ясували, що на початку епідемії COVID-19 у кожного сьомого пацієнта вперше діагностували цукровий діабет. Подібні випадки були зафіксовані не лише у США, а й у лікарнях Китаю та Італії.

У дітей віком до 18 років ризик розвитку діабету протягом місяця після зараження коронавірусом збільшується в 2,5 рази. Про це говорять у американському Центрі контролю та профілактики захворювань (CDC).

Цукровий діабет 1-го та 2-го типу – це один із симптомів посткоронавірусного синдрому, і може проявитися протягом кількох місяців після перенесеної хвороби.

Крім того, пацієнти з цукровим діабетом потрапляють до групи ризику, і ця хвороба суттєво ускладнює лікування коронавірусу та погіршує прогнози медиків.

Хто може захворіти на цукровий діабет
Найбільш високі ризики у тих, хто переносить коронавірус у тяжкій формі, тобто був госпіталізований до лікарні.

Але вчені фіксували випадки розвитку діабету і у тих пацієнтів, які легко перенесли COVID-19.

В цілому, поява цукрового діабету у пацієнтів з коронавірусом – це цілком нормальна реакція організму на інфекцію та запалення. Але не всім пацієнтам вдавалося повернути цукор у норму після одужання.

Цей матеріал підготовлений на підставі останніх досліджень, висновків вчених та лікарів. Матеріал має виключно загальноінформаційний характер і не містить медичних порад. Для встановлення діагнозу або отримання медичних порад обов’язково зверніться до лікаря.

Читайте також:  Зафіксований новий штам COVID-19 – "Пірола": симптоми, небезпека та захист

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.