facebook

Ляшко інкогніто відвідав COVID-лікарню і зробив емоційну заяву

Впоратися з епідемією і не допустити подальші антирекорди по смертності хворих на COVID-19 в Україні дозволить масова вакцинація населення, адже майже у всіх летальних випадках в лікарнях пацієнти були не щеплені, що і відіграє часто вирішальну роль, попри зусилля, що вживаються медиками.



Про це заявив глава МОЗ Віктор Ляшко в ефірі програми “Свобода слова Савіка Шустера”.

Чиновник зізнався, що нещодавно інкогніто відвідував у Львові “ковідну” лікарню і був у реанімації, спілкувався з лікарями про чисельні госпіталізації нових інфікованих та лікування.

“Так, нема 100% захисту (після щеплення). Які ще цифри треба показати про те, що відбувається в реанімації? Повірте, я в реанімації буваю досить часто. І нещодавно у Львові я також зайшов у реанімацію”, – розповів міністр.

Ляшко емоційно висловився про ситуацію, коли громадяни не вакцинуються і порушують карантинні правила, потім заражаються і потрапляють в лікарні у важкому або критичному стані, врятувати їх медики вже не можуть, лікарні переповнюються, а в цей час звучить критика громадськості та преси про колапс медсистеми або недостатню підготовленість до чергової хвилі COVID.

“Можна критикувати лікарів, які там не справляються, і засоби масової інформації хотіли роздути скандал. Я приїхав до Львова інкогніто. Постояв у черзі з людьми, які чекали, передачу передавали людям, які хворі. Я їх запитав: “А хто з вас вакцинований? А хто лежить там вакцинований?” І при тому що не говорив, що я міністр”, – згадує чиновник.

Після цього Ляшко заходив в аптеку, а потім через чорний вхід адміністрація лікарні завела його в реанімацію.

“Повірте: на тисячу ліжок лікарня – такої немає в Україні, на сто ліжок реанімація – такої немає в Україні. І коли ми критикуємо когось, медичну систему – що не готова, не підготовлена, то треба спілкуватися з тими лікарями. У них опускаються руки від критики… Я спілкувався з ними. Велика смертність добова, коли привозять важких хворих, коли медики беруть важкого хворого, не вакцинованого хворого, і намагаються врятувати життя. І кожне не врятоване життя – це рубець в того лікаря, який брав і тягнув цього хворого. І ми повинні це все розуміти”, – розповів глава МОЗ.

Читайте також:  В Україні збираються припинити набір до інтернатів дітей, які мають батьків

Ляшко наголосив, що сьогодні ми можемо вплинути на ситуацію з епідемією.

“Є певні люди, які говорять – можна/не можна… Доведіть мені, покажіть, хто в історії справився з інфекційною хворобою, не використовуючи вакцину в розпал епідемії. Що це за нове явище – не можна колоти!?”- так висловився Ляшко, очевидно, реагуючи на попередження, озвучені відомим лікарем Ольгою Голубовською, про ризик посилити епідситуацію, проводячи вакцинації на вокзалах.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.