facebook

Садочки та школи закриють? “Золоті” тарифи на тепло можуть призвести до колапсу

Гігакалорія для населення буде коштувати 2409 грн, відповідно тариф зросте на 32%. Водночас для бюджетної сфери його вартість підніметься на 79%



Готуються до підняття тарифів на комунальні послуги, зокрема, й у Бердянську, де за словами мера міста слід чекати “величезних цифр” у платіжках.

Міський голова Бердянська Валерій Баранов у коментарі “Суспільному” повідомив, що у місті зростуть тарифи на теплопостачання для населення та бюджетних організацій. Таким чином, гігакалорія для населення буде коштувати 2409 грн, відповідно тариф зросте на 32%. Водночас для бюджетної сфери його вартість підніметься на 79%.

“Це десятки мільйонів для місцевого бюджету, які ми маємо десь знайти для того, аби опалювати дитячі садки, школи, лікарні. А для населення це непідйомна плата за тепло”, – каже Баранов.

Валерій Баранов додав, що на 33,2% зросла вартість електроенергії та на 54% – води. А ці показники впливають на формування тарифу за тепло. Крім того, вартість матеріалів, сировини, і палива зросла на 30%. На розвиток підприємства закладено ще 3% рентабельності. За словами мера, вони не можуть вступати в опалювальний сезон, не маючи економічно обґрунтований тариф.

“Дуже сподіваємось, що навздогін меморандуму будуть прийняті якісь урядові дії, і міри, якісь компенсації, котрі ми отримаємо. Якщо ми їх отримаємо, то ми, звісно, переглянемо цей тариф. А поки ситуація ось така”, — підсумував мер.

Читайте також:  МОЗ не планує закривати на карантин школи у наступному навчальному році

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.