facebook

Освітяни створили петицію про заборону вітати хлопців з 14 жовтня, а дівчат – з 8 березня у закладах освіти

Для розгляду петиція має набрати 300 голосів.



УЛуцьку створили електронну петицію з проханням заборонити у закладах освіти вітати хлопців з 14 жовтня, а дівчат – з 8 березня. Звернення направлене до департаменту освіти міськради, який може видати відповідні рекомендації директорам закладів, а ті, своєю чергою, головам батьківських комітетів.

Авторкою петиції є лучанка Ольга Бузулук разом з «іншими свідомими батьками».

Вітати з 14 жовтня хлопців – неповага до суспільства, до бійців та бійчинь, до загиблих на війні, до жінок, до цього дня загалом, який цьогоріч став Днем захисників і захисниць України, тобто офіційно перейменований Верховною Радою. Вітати з 8 березня дівчат – радянський пережиток і також неповага до тих, хто досі виборює права в усьому світі, зокрема, в Україні, – йдеться у тексті петиції.

Також наголошено на тому, що вітання з цими святами насаджує стереотипи про те, що хлопці мають бути «мужніми, сильними, захисниками», а дівчата – «чарівними, ніжними та берегинями домашнього вогнища».

Тобто нашим дітям з маленьких років нав’язують викривлені цінності. Чому дівчата не можуть бути сильними, а хлопці – оберігати сімейне вогнище?

У разі якщо петиція набере 300 голосів, міська рада повинна буде відреагувати.

Читайте також:  На Тернопільщині з батьків збирали гроші, щоб оплатити комунальні послуги школи

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.